Niet meer door het raam voor je groenten!

door • 16 juli 2020 • Horeca en Winkels

Ze zouden eigenlijk meeverhuizen van het oude naar het gloednieuwe Wijkpaleis aan de Claes de Vrieselaan, maar Marco is met Rechtstreex zo vreselijk hard gegroeid dat zijn spot daar te klein zou zijn. Nu zit hij in een heerlijk ruime bedrijfsruimte aan de Aleidisstraat 10. De grote roldeur staat uitnodigend open. 

Het was op de vorige locatie inmiddels heel normaal geworden, al klonk het voor nieuwkomers wel wat vreemd: “Je klimt gewoon even door het raam en dan staan de boodschappen voor je klaar.”Die boodschappen zijn de producten van Rechtstreex die je via de website kunt bestellen en die woensdagmiddag/avond voor je klaarstaan. Alle producten worden uit de regio betrokken, een deel is biologisch. Producenten krijgen een eerlijke prijs, de consument een eerlijk product: je kunt altijd zien waar iets vandaan komt, hoe de prijs is opgebouwd en welke waarden de producent aanhangt. Duurzaam, lokaal en transparant, dat is de missie van Rechtstreex. Duur? Dat valt wel mee: er zijn vaak ook goedkopere producten die afwijken van de standaardvormen: b-keuze appels en peren, kromkommers, Paprikanders, etc.

Marco

Rechtstreex bestaat al ruim 5 jaar en liet een gezonde leuke groei zien, rustig aan. Tot aan de Corona-crisis. De aandacht voor regionale producten won overal flink terrein en daar heeft ook Rechtstreex van geprofiteerd.
Wijkcoördinator Marco moet er even van zuchten, de laatste woensdag voor de vakantie. Hij kan er gelukkig even tussenuit deze zomer om wat bij te tanken, want de groei was bijna niet bij te benen, meldt hij met gepaste trots. “Tijdens de corona-periode zijn we bijna verdrievoudigd als organisatie, maar zeker ook hier in deze wijk. Iedere week komen nu zo’n 120 mensen hun meegebrachte tassen vullen met de spullen die gesorteerd klaarstaan op de tafels. Uiteraard groenten en fruit, maar ook veel zuivel, brood, broodbeleg, houdbare producten, vlees, vis en allerlei vegetarische alternatieven.”

Welke producten favoriet zijn? “De groenten en het fruit zijn natuurlijk al jaren de grote basis. Maar ook de mosselen en oesters liepen storm de afgelopen tijd. En de sojaproducten zijn aan de flinke opmars bezig.”Daarnaast komt hij elke donderdagavond ook nog bij gemiddeld 30 klanten persoonlijk aan de deur voor thuisbezorgingen.

Vanaf eind augustus staat hij weer paraat. En vanaf dan niet meer alleen op woensdag, maar ook op vrijdag en zaterdag. Marco runt sinds een 2,5 jaar namelijk ook nog eenzelfde wijkpunt in Spangen, en dat heeft hij nu samengevoegd met dat van Middelland op zijn nieuwe eigen stek aan de Aleidisstraat.

Marjan Bleeker
Laatste berichten van Marjan Bleeker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.