Bas en Sarah

Nieuwe Buren: Sarah en Bas op GfS108b

door • 17 juli 2020 • Bewoners

Corona of geen corona, nieuwe buren komen en oude buren gaan. Deze keer is het de beurt aan Bas en Sarah, nieuwe bewoners in het bovenhuis op nummer 108b. Het bovenhuis is verdeeld in drie huurappartementen en Bas en Sarah wonen bovenin – vier trappen op – aan de achterkant.

Het jonge stel komt uit Breda en woont hier pas sinds twee maanden. Wat blijkt? Dit is hun eerste eigen zelfstandige woning. Ze zijn dus nog maar net het huis uit en wonen voor het eerst in hun leven samen. Hoe leuk en spannend is dat? Voor Sarah betekende dit zelfs de allereerste verhuizing in haar leven. En dan gelijk terechtkomen in een van de leukste en mooiste straten – ach waarom toch die bescheidenheid? – de allerbeste straat van Rotterdam! Dat is gewoon boffen.

het interieur

Vogeltjes

Ze zijn er zelf ook erg blij mee. Vanaf de bovenste verdieping hebben ze een wijds uitzicht over de skyline van het centrum wat een grootstedelijk gevoel geeft. En toch is het rustig. ‘s Ochtends horen ze alleen het gefluit van de vogeltjes. Ze vinden de straat gezellig en de mensen leuk, de sfeer, de tuintjes, de stoep met de kinderen en de krijttekeningen. Ze zijn heel hartelijk ontvangen door Ronja en Karlijn, de onderburen, van wie ze reeds handige vegetarische winkeltips hebben gehad. Qua keuze aan vleesvervangers loopt Rotterdam een stuk voor op Brabant, als we hen moeten geloven.

Het was wel heel vreemd om deze grote verandering in je leven door te maken als er net een pandemie heerst. Je zit gelijk 24 uur per dag thuis, op elkaars lip en je kan niet meer even terug naar je ouderlijk huis en je vrienden. Dat misten ze wel. Een behoorlijke vuurproef, maar hij is goed doorstaan. Toch? Lachend kijken ze elkaar aan. Een expliciete evaluatiemoment is er nog niet geweest, zo lijkt het, maar het zit goed, krijg ik sterk de indruk. 

Klarinet

Bas is een fanatiek liefhebber van klassieke muziek. Hij bespeelt al dertien jaar de klarinet en volgt nu een vooropleiding voor het Conservatorium. Hij speelt in het Nederlands/Belgisch jeugdsymfonie orkest, “het beste jeugdorkest van Nederland!” Een uitvoering met dat orkest van de 5e van Mahler in de Gouden Zaal van het Wiener Musikverein in aanwezigheid van zijn voltallige familie vormde het voorlopige hoogtepunt van zijn leven. 

Via een examenconcert op de muziekschool leerde hij drie jaar geleden Sarah kennen, die hobo speelde. Dat werd als snel heel gezellig en sinds die tijd zijn ze een setje.

Psychologie

Sarah studeert psychologie aan de Erasmus Universiteit en heeft haar eerste jaar er net op zitten. Alle vakken zijn gehaald en ze kijkt uit naar een welverdiende vakantie. Met haar studievriendinnen heeft ze een AirBnB geboekt in Wilnis. Als bijbaantje werkte ze in een tweedehands kledingwinkel in Breda, maar die winkel is helaas failliet gegaan door corona. Ze werkt ook als vrijwilliger in een verzogingstehuis met ouderen. Dat vindt ze heel mooi werk en ze krijgt er veel energie van. Bas, die nu vakantie heeft, heeft zojuist een bijbaantje gevonden bij AB-AZ chauffeursdiensten. Later deze zomer gaat hij met vrienden naar een huisje in Frankrijk.

Als ik na het interview weer naar huis loop denk ik aan mijn eigen eerste kamer, weg van het ouderlijk huis, los in de grote wereld, het gevoel van vrijheid dat dat losmaakte, waar ik dankzij deze twee weer een vleugje van mee heb gekregen. Bas en Sarah, welkom, een mooie tijd gewenst in onze straat, jullie straat!

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.