In memoriam – Ben Aret

door • 2 december 2020 • Buurt en wijk, Horeca en Winkels

Ben Aret is 26 november jl. na een kort ziekbed in deze coronatijd overleden en afgelopen dinsdag gecremeerd.

Ben stond sinds de jaren 70 op de hoek van de Middellandstraat en de Witte van Haemstedestraat met zijn bloemen- en plantenstal.

In de beginjaren had hij een mooie houten vaste accommodatie, die helaas in de Rotterdamse Pepertijd het veld moest ruimen door het nieuwe gemeentebeleid. Daarna hebben Ben en zijn vaste medewerkster Ria de verkoop in hun nieuwe blauwe mobiele verkoopkar voortgezet tot in 2011.

Ben’s dagen begonnen vroeg. Hij moest omstreeks 5:30 op de veiling zijn, waarna hij dan met zijn aangekochte bloemen en plantenvracht koers zette naar zijn pak/koelhuis in de Witte van Haemstedestraat. Ria had dan op de vrijdagen en zaterdagen de verkoopstal al klaar gemaakt voor weer een mooie dag, waarna de hoek van de straat weer zijn gebruikelijk fleurige uitstalling kreeg.  

Helaas had Ben het qua gezondheid aan zijn longen gekregen. Toen Ria het in 2011 aan haar hart kreeg, was dit voor haar de aanleiding om te stoppen. Kort daarna was zijn gezondheid ook voor Ben de reden om te stoppen. Het was een te zware belasting voor hem geworden: het vroege opstaan, de gehele dag op de benen staan, in zijn eentje, gecombineerd met het dagelijks opzetten en aan het einde van de dag weer terugbrengen van de kar naar de garagebox in de Witte van Haemstedestraat.

Ben heeft een mooie tijd gehad met veel plezier. Jarenlang was Ben hèt adres voor bloemen en planten met de juiste prijs-kwaliteit en in de decembermaand hèt adres voor de buurt om je kerstboom te scoren met een leuk kerststukje erbij. In zijn vele jaren heeft hij de buurt zien veranderen. Met het veranderen van de buurt en de samenstelling veranderde de verkoop. Zo liep de chrysantenverkoop terug toen ook andere winkels in de buurt dit als seizoensproduct gingen aanbieden.

Na het stoppen was Ben toch nog vaak te vinden in de garagebox in de Witte van Haemstedestraat, waar hij dan op zijn stoeltje zat en met veel van zijn oude klanten gezellig een praatje maakte. In al die jaren was Ben een aanspreekpunt geworden voor zijn klanten, waar je de dagelijkse zaken en problemen mee kon bespreken en dat contact miste hij zeker.

We hadden zijn bloemenstal al als een gemis, en nu moeten we het ook zonder Ben doen.

may-be-us@zonnet.nl'
Laatste berichten van Ralf Mebius (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.