Regentuinen

Werk in uitvoering – Regentuinen 2.0

door • 7 november 2020 • Buurt en wijk, Groen

Het zal u niet ontgaan zijn: tussen de rioolvervangingswerkzaamheden in de drie straatjes en de alsmaar voortdurende hotelverbouwingen door, zijn vorige week in rap tempo nog eens vier nieuwe Regentuinen in de straat aangelegd! Uitvoerende was de firma Lindeloof, die in opdracht van Stadsbeheer mooi werk hebben geleverd en alles keurig volgens plan hebben aangelegd.

Beplanting

Maar het werk is hiermee natuurlijk pas halverwege. Er moeten nog aarde en planten in. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 november gaat de hovenier hiermee aan slag, aan de hand van het beplantingsplan dat we hiervoor opstellen.

De hovenier kan hulp gebruiken. Als er mensen zijn die willen helpen, graag! Meld je dan aan bij tuinvanfloris@gmail.com. We maken een plan hoe we die dagen te werk gaan, alles uiteraard met inachtneming van de corona regels.

inplanting eerste Regentuin 2019

Verder zoeken we nog mensen die één van de regentuinen in beheer willen nemen. Het beheer houdt in dat je de tuin regelmatig controleert, netjes houdt en bewatert bij droogte. Ook hiervoor kun je je aanmelden bij tuinvanfloris@gmail.com.

Steenbreektrofee

Als straat zijn we met dit initiatief aangemeld voor de verkiezing van de nationale Steenbreektrofee 2020.

Dit is een prijs bedoeld voor projecten die betrekking hebben op onder meer de bevordering van de biodiversiteit, gezondheid en die een positieve bijdrage leveren aan klimaatadaptatie. Het sociale domein – met als thema “Samen voor meer groen in de buurt” – staat dit jaar centraal.

Op 26 november wordt de winnaar bekend gemaakt en vindt de prijsuitreiking plaats. Wie weet!

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.