Kids: Ole

door • 19 december 2020 • Buurt en wijk, Kinderen

Zo, tsja, in de vorige aflevering van onze prachtige straatkrant hebt u ‘kids in the street’ moeten missen. Corona- en verhuisperikelen waren daar de oorzaak van, maar er was zoals altijd volop te lezen, kids of niet. En de perikelen zijn achter de rug: van huis geruild met de buren, partner Karin heeft het Coronavirus een lesje geleerd en ik ben de dans miraculeus ontsprongen.

Thuis bij Ole

Maar terzake…we zijn nu aangeland bij Ole van der Hoeven, die met moeder Noortje en vader Lennaert en nog eens 2 zusjes woont op nummer 110B. Die 2 zusjes, Ari en Doris, daar heeft Ole het maar beetje moeilijk mee. De jongste, Ari, die knijpt, slaat en krabt…zo lief als ze nu aan tafel zat, kan ik het me niet voorstellen Ole en bovendien, jij bent de oudste, al 7 jaar,  en dus de sterkste, wat kan je gebeuren? En kijk eens hoe lief ze moeder Noortje helpt in de keuken, dat ziet er toch heel gezellig uit.

Doris is maar een beetje vervelend maar na enig aandringen..soms ook wel aardig. Wat later ook wel fijn zal zijn, kan je je nu nog helemaal niets bij voorstellen, die zussen van jou die krijgen een hoop vriendinnen, let maar op, dat gaat leuk worden 🙂 Duurt nog wel een jaar of 10, dus nog even geduld, maar wedden dat ik gelijk krijg?

School

Ole zit in groep 4 op…jawel, daar is hij weer… de montessorischool. Zijn grote vrienden Sam en Willem zitten bij hem in de klas. Met Sam en Willem hebt u al eerder kennis kunnen maken in vorige afleveringen, mooi stel bij elkaar. Wat Ole leuk vindt op school? Rekenen, taal, spelling en hij is er, wel naar eigen zeggen, nog goed in ook. Wat hij vervelend vindt?..helemaal niks! Ik viel zowat van mijn stoel, dat had ik nog nooit gehoord, maar kijk eens naar die zelfbewuste blik op de foto, ik geloof het nog ook. Veel kids noemen als eerste de pauzes als leukste onderdeel van school, maar Ole niet. Goed bezig jongen, daar kom je verder mee!
Oh ja, na enig aandringen, toch wel iets vervelends namelijk Hutspot, de buitenschoolse opvang. Niet dat Hutspot zo erg is , maar dan kan hij niet spelen met zijn vrienden, dat is het probleem. Nou ja, bij Hutspot zijn vast wel een paar leuke maatjes en die vrienden, die lopen niet weg hoor.

Hobby’s

Voetbal, dat is zijn grote hobby. Ole speelt bij RVV Blijdorp en het is een alleskunner hoor. Hij is goed in aanvallen maar ook in keepen. Wat het gaat worden, spits zijn of op doel staan, dat is nog niet zo duidelijk, maar hij doet er alles aan om steeds beter te worden: trainen op woensdag en wedstrijden spelen op de zaterdagen, met zijn vrienden Esra, Boris en Max. Ben benieuwd Ole, ga je net zo goed worden als Frenkie de Jong? Als ik goed naar je foto kijk, lijk je er eigenlijk een beetje op, dus wie weet.

Gamen op de I-Pad is zijn tweede passie. Nou ja, vooruit, als je het maar combineert met veel bewegen anders krijg je stijve botten. Met Lego kan hij ook heel mooie dingen maken, zien er keigoed uit. Keigoed…daar hoor je ineens de Brabantse wortels, want Noortje en Lennaert komen allebei uit Brabant. Ooit terug naar Brabant? Daar wonen toch ook leuke neefjes en nichtjes, wie weet. Nee hoor, bedacht ik me, blijf maar lekker in Rotterdam, jongens die taal, rekenen en spelling op school niet vervelend vinden, die kunnen we hier echt niet missen!

De straat en later...

Het enige wat hoognodig aan de straat veranderd moet worden is dat zijn vrienden, die niet in onze straat wonen, dat wel gaan doen, Pax, Daniel en Sef. Verder niks aan doen, leuke straat, zo is het gedecideerde oordeel van Ole. En wat hij later wil worden…gameontwerper, dat heb ik vaker gehoord. Het is in ieder geval wel een creatief beroep, past prima in de straat. En ik denk zomaar dat je het gaat maken, zie maar eens hoe je in de camera kijkt, nergens bang voor en op naar de toekomst! Veel succes Ole!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.