Regentuinen aangelegd!

door • 19 december 2020 • Groen

Het was de vroege ochtend van 1 januari 2020 toen enkele leden van het Groene Graaf klimaatclubje elkaar troffen in het hoekpandje. Ze hieven het glas op een mooi jaar en proostten op een 2020 met vier nieuwe regentuinen. Dat klonk boud, maar je mag ambities hebben.

Een mooi jaar werd 2020 nou niet bepaald, maar de aanleg van de nieuwe regentuinen is gelukt! In dit artikel lees je hoe het zo ver gekomen is. Als je dat inmiddels wel weet, kun je ook gelijk doorskippen naar het artikel over de groene inhoud van de tuinen.

Juni

Na corona-uitstel in het voorjaar presenteren we in juni eindelijk de plannen voor (dan nog drie) nieuwe regentuinen aan de gemeente. Deze zijn gelijk enthousiast en vragen ons wederom het draagvlak in de buurt te peilen.
Met artikelen op de website, een nieuwsbrief, een flyer-actie en een informatie-avond in het hoekpandje informeren we de straatbewoners.

September

Ook voor de nieuwe tuinen blijkt er veel enthousiasme. Dan komt het nieuws dat er budget gevonden is en de gemeente nog dit jaar aan de slag wil, en er ook ruimte is voor een vierde tuin! De plannen worden aangescherpt en nog eens besproken met de bewoners voor wiens deuren het plaats gaat vinden.

November

En dan gebeurt het echt: eind oktober gaan op de diverse plekken de tegels eruit en worden de bandjes aangelegd. Een weekje later komt de hovenier en daarna zijn de bewoners aan de beurt. Onder de strakke regie van Audrey gaan de teams van enthousiaste straatbewoners samen met de hovenier aan de slag. Vanaf tuin 2 bij de Witte van Haemstede trekken we richting de hoeken met de Jan van Avenne voor tuin 3 en 4 om op zaterdagmiddag met tuin 4 te eindigen op de hoek van de Duivenvoordestraat. Lekker om even met je handen in de aarde te zitten en bij te kunnen praten met je straatgenoten.

Als het werk gedaan is, trakteert de vereniging ’s middags in het pandje op chocola en koek en is er heerlijke taart van Christa!

Met zijn allen lopen we de tuinen af. Audrey legt uit wat er staat aan groen en hoe zich dit in de komende jaren zal gaan ontwikkelen. En we zagen dat het goed was.

De gemeente meldt dit project nog aan voor de Nationale Steenbreek Trofee 2020. Maar ook die wordt verplaatst naar 2021. Het doet niets af aan het mooie resultaat. Laat het nieuwe jaar maar komen!

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.