Kids: Sofie en Jarko

door • 3 april 2021 • Bewoners

Vorig jaar – al is het maar 4 maanden geleden – spraken we Ole, van nr 110b, u weet wel, dat ventje wat zo heerlijk zelfverzekerd in de camera keek. Kijk nog maar eens in het decembernummer.
Nu ben ik beland op nr 90B, naast ons onvolprezen hoekpandje 88a. En daar wonen Sofie en Jarko Otaegui, kids van Sarah en Matthew. Wat een mooie achternaam, de roots liggen op het Turkse deel van Cyprus, zo wisten ze me te vertellen. Maar ter zake. Toen ik vroeg of een van de twee in de straatkrant wilde, werd me al snel duidelijk dat ze allebei tegelijk wilden. En als je die innemende gezichten ziet op de foto, kun je je voorstellen, dat ik dat absoluut niet kon weigeren, dus werd het een dubbelinterview. En, kan ik u verzekeren, met zulke vrolijke kids is dat dubbel zo leuk.

School

Sofie, ik schreef eerst Sophie op, maar broertje Jarko was er als de kippen bij om mij er op te wijzen dat het gewoon met een f geschreven moest worden, oplettend hoor. Sofie dus is 9 jaar, en alweer volgens Jarko….bijna 10 en zit in groep 6 van… nee, nou eens niet de Montessorischool maar van de Oldenbarneveldschool.

Wat is leuk aan school? Gym en spelling, en op dinsdag wordt er geknutseld met klei en stempels. Wat vervelend is? Blits! Wat is Blits – klinkt Blits – maar is het niet volgens Sofie. Het is een combinatie van geschiedenis en lezen. Nou ja, ik weet niet wat ik me er bij moet voorstellen, hadden wij vroeger niet hoor, het was gewoon geschiedenis of lezen. En wat het allervervelendst is: herrie! Als iedereen door elkaar gilt, schreeuwt, krijst. Oh ja, kan ik me helemaal voorstellen Sofie, heb ik ook beetje last van, maar ik doe dan lekker oordoppen in, heerlijk , hoor je niets meer

Jarko is alweer 8 jaar oud en zit in groep 4 en zijn favoriet op school: buiten spelen! Ja, wie vindt dat niet leuk zeg. Maar gelukkig is Jarko ook heel goed in rekenen. Op zijn rapport heeft hij daar zelfs een ‘zeer goed’ voor gekregen. Dat is fijn Jarko, want mensen die goed kunnen rekenen, daar zijn er nu en in de toekomst te weinig van. Wat ook fijn is, ze hebben allebei leuke meesters. Die van Jarko heet Patrick en die van Sofie heet Achim. Die versiert met kerstmis de hele klas met wel 3 kerstbomen. Zelfs eentje aan het plafond. Apart zeg, zou ik wel eens willen zien. Hangt die boom dan ondersteboven? Nou ja, voorlopig is het eerst Pasen en dan zitten er vast geen eitjes tegen het plafond.

Hobby’s

Sofie doet aan paardrijden. Jawel, als ze door de manege loopt dan kijken haar favoriete pony’s Kees en Cecile al op, ze spitsen hun oren, kortom, ze kennen Sofie al heel goed. Maar wat minstens zo leuk is: Sofie voetbalt bij FC Blijdorp in M-onder-10.1, geheime code voor meisjes onder de 10 jaar in het eerste elftal, het beste elftal dus. Goed bezig Sofie. En dat is niet alles. Ze zit ook nog op turnen, al staat dat beetje stil door die stomme corona, waardoor ze ook nog niet eens opa en oma mogen knuffelen.

Jarko is ook helemaal los op voetbal, 2 x in de week trainen en op zaterdag een wedstrijd en wat helemaal leuk is, hij zit in het scoutingsklasje van Sparta, is dat wat! Hier in straat woont nog een echte Spartapiet (zo heet een echte Spartafan). Die zal daar wel blij mee zijn. Wordt Jarko dan de nieuwe Tinus Bosselaar? Ach dat is een super Spartaan van heel vroeger, laten we dan zeggen …de nieuwe Frenkie de Jong. Wie weet heb ik over 10 jaar spijt dat ik nu zijn handtekening niet gevraagd heb. In de tuin kreeg ik nog een demonstratie in balvaardigheid, wat een fluwelen trap zeg, links- en rechtsbenig en sterk in de lucht, dat zie je zo. Nee dat wordt wat, de nieuwe middenvelder van Sparta, kan niet missen. Sofie moest helaas toekijken en kon haar balvaardigheid niet demonstreren, want ze heeft haar enkel verstuikt en met krukken voetballen is toch niet zo’n heel goed idee. Gelukkig lijdt haar humeur er helemaal niet onder en blijft ze vrolijk de wereld in kijken.

De straat

Daarover waren Sofie en Jarko eensgezind: niks aan doen, fijne straat, allebei veel vriendjes. Ja, dacht ik, wie wil geen vriendje met jullie worden, ik zou het wel weten als ik nog 10 jaar was, maar helaas. Oh ja, wel puntje van aandacht is het afval op straat. Mensen maken er soms een rommeltje van maar verder is het fijn hier. Goed zoals het is.

Nou, Jarko en Sofie, bedankt voor dit fijne interview en ik weet zeker dat jullie een mooie toekomst tegemoet gaan, wie weet allebei als middenvelder bij Sparta of ……Barcelona! Dromen mag toch? En bedenk, als je niet weet waar je naar toe wil, kom je nergens, onthou dat goed. Met jullie vrolijke uitstraling gaat het jullie lukken, wat het ook zal zal zijn, heel veel succes op school en op het voetbalveld!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.