Nieuwe buren: Johan en Rikke op 92B

door • 3 april 2021 • Bewoners

Alweer bijna een jaar wonen ze in de straat, Johan en Rikke Wivel. Samen met poezen Charly Chocolate en Pucky Blueberry (instagram account) op 92B, het appartement boven Paul en Jitty van 92A en naast Franz van 94B. In april 2020 kochten ze het huis van Harold, die vertrok naar Amsterdam.

In het voorbijgaan zag ik de laatste tijd vaak werklui aan de slag, dus was ik erg benieuwd hoe het er van binnen uitzag. Dat viel niet tegen. Waar Harolds huis in mijn ogen al niet het minste was qua interieur, hebben de Wivels het drie etages hoge appartement nog eens een hele fikse upgrade gegeven. Ik krijg na binnenkomst gelijk een rondleiding. 

Fikse upgrade

De grootste ingreep betrof het verwijderen van de tweede trap van de 2e naar de 3e verdieping, een restant uit de tijd dat dit appartement nog bestond uit twee appartementen van elk anderhalve verdieping. Het vrijgekomen trapgat heeft extra ruimte opgeleverd die gedeeltelijk gevuld is met fraaie kasten. 

Met gepaste trots leiden Johan en Rikke me rond. Overal is goed over nagedacht. Het begint bij de indeling van de verdiepingen. Op de 2e hebben ze beiden een volwaardig kantoor, wat goed van pas kwam in het afgelopen jaar. Op de derde vinden we de woonkamer en de zeer ruime keuken, die van beuk tot beuk over de hele breedte van het huis loopt. Op de 4e tenslotte vinden we aan de achterkant de overkapte buitenruimte met schitterend uitzicht op skyline van rotterdam, een chillruimte met TV en de slaapkamer met grote inloopkast en een opengewerkt plafond dat vanuit het bed zicht geeft op de nok en de dakbalken. 

Het hele interieur kenmerkt zich door een hoge mate van afwerking en een mooie mix van authentieke details, moderne kunst en modern (deens!) design. 

Hoe zijn ze hier terecht gekomen?

Hiervoor woonde het stel in Amsterdam waar ze beiden ook werkten totdat Rikke eind 2019 een nieuwe positie kreeg aangeboden in Bergen op Zoom. Dagelijks 5 uur reistijd of een hotelverblijf beviel haar slecht dus gingen ze op zoek naar iets tussen Amsterdam en Rotterdam in. En laat daar nu net Rotterdam liggen. Ze zochten iets in de buurt van het Centraal Station en qua woonoppervlakte wilde ze wat downsizen. Het eerste is wel gelukt, maar het tweede niet bepaald.

Wat ook fijn aan Rotterdam is, is dat Rikke nu dichtbij haar dochter woont, die hier al studeerde. Inmiddels zijn ze hier enigszins ingeburgerd, zover als dat kon in het afgelopen coronajaar. Qua horeca hebben ze in Roast een sympathiek tentje gevonden voor goede koffie, ontbijt en lunch.

IT-manager

Johan is IT-manager bij CarNext.com, bekend van de sponsoring van Max Verstappen. Het bedrijf is een onderdeel van Leaseplan en houdt zich bezig met de verkoop van gebruikte lease- en huurwagens. De auto’s worden na een grondige revisie en opfrisbeurt verkocht aan autodealers en aan consumenten via het platform CarNext.com.

Johan is verantwoordelijk voor de werkplek- en kantoorautomatisering van de circa 600 werknemers van CarNext. Alle software die ze gebruiken draait in de cloud, wat veel voordelen brengt, zeker nu zo’n beetje iedereen thuis werkt, net als Johan zelf, die dit met zijn mensen mogelijk maakt vanuit kantoor Graaf Florisstraat 92b.

CEO 

Rikke, een Deense, kan bogen op een mooie carrière in digital marketing. Hoewel ze goed Nederlands spreekt, gaat ze als het over werk gaat liever over naar Engels. Haar eerste baan vond ze eind vorige eeuw bij Cirque Du Soleil in Montreal, Canada, een stad waar ze via een vorige liefde terecht was gekomen. Ze werd er verantwoordelijk voor de eerste websites van het wereldwijd rondtoerende circusgezelschap. Daarop volgde andere internationale posities als marketing manager, waaronder eentje in Amsterdam voor de banenwebsite Monsterboard. In die hoedanigheid liep ze Johan tegen het lijf, die daar verantwoordelijk was voor de automatisering, en van het een kwam het ander.

Sinds eind 2019 is ze CEO van EMG. EMG is een internationaal bedrijf met kantoren in Bergen-op-Zoom en Shanghai en gespecialiseerd in de marketing en communicatie voor industriële bedrijven. Het is veelomvattend werk waarbij klanten alles uit handen genomen wordt, van het maken van marketingcontent over hele technische onderwerpen, het bedenken en uitvoeren van online strategieën, tot het bijstaan van het management in de PR. De bedrijven waarvoor ze werkt zitten allemaal in hoogspecialistische niches. Het internet blijkt een ideaal medium voor hen om klanten te bereiken.

Levensgenieters

Naast hun carrières zijn Rikke en Johan echte levensgenieters. Ze hebben beide een passie voor lekker eten. Op dit vlak mist Rikke haar moederland. Ze vindt de Deense food- en eetcultuur, met lange diners en uitgebreide voorbereiding, bepaald rijker dan de Nederlandse. Na diverse bezoekjes aan zijn schoonfamilie in Denemarken moet ook Johan dit beamen.
Maar wat dat betreft zijn ze wel in een goede straat terecht gekomen. Als alles weer normaal wordt kunnen ze hopelijk hun hart ophalen aan de culinaire activiteiten in het hoekpandje. Tot die tijd is hun eigen keuken ook een prima plek om zich uit te leven. Als ik er ben heeft Rikke net een grote lading Napoleonshatte uit de oven gehaald: een Deense pastry specialiteit met chocola en marsepein (echte Deense marsepein, geen amandelspijs!). De koeken zijn bedoeld voor de scheepslui van de Deense Zeemanskerk, waar Rikke als vrijwilliger in het bestuur zit. Ik mag voorproeven: geslaagd wat mij betreft!

Verder zijn Johan en Rikke fervente reizigers, in normale tijden dan. Canada, Filipijnen, mooie reizen maken, zoveel mogelijk off the beaten track. Oh ja, en ze hebben een sloep om lekker mee te varen in de zomer. Deze ligt nu in de jachthaven aan de Noorderkade.

“Work, play, samen ervaringen creeëren en een huis waar we onszelf kunnen zijn”, zo vatten Johan en Rikke het samen. 

Dat moet lukken in de Graaf Florisstraat, alsnog welkom!

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.