Besparen met een ei

door • 4 april 2021 • Buurt en wijk, Groen, Nieuws

Eind vorig jaar werden we als straat uitgenodigd door de Akeleistraat om deel te nemen aan een EnergyParty. De straat “Ergens aan de andere kant van de sportvelden”, werd er tussen haakjes bij vermeld. De uitnodiging werd naar de krant gemaild en onze hoofdredacteur zette het bericht vervolgens op de facebook pagina van onze straat. Daar had ik het zelf nooit gezien maar gelukkig kreeg ik de uitnodiging ook per mail; één van de voordelen als je man hoofdredacteur is…

Energieplan

Snel schreef ik mij in, want met zo´n grote straat zou die Party zo vol zitten natuurlijk. Maar nee hoor, op de avond van de online Party bleek ik de enige uit de Graaf Florisstraat. Een gemiste kans kan ik je als buur vertellen want het was heel gezellig en aan het einde van de avond had ik een zelf samengesteld energieplan. Nog diezelfde avond heb ik onze CV ketel weer eens goed bekeken: het verlagen van de aanvoertemperatuur van 80 graden naar 60 bespaart namelijk al heel wat energie. Wat bleek: hij stond op 80! De eerste stap naar een lager energieverbruik was dus zo gemaakt. 

Slimme Meter App

De volgende actie die ik me had voorgenomen was het downloaden van een slimme meter app. Onze energie provider bleek een eigen app te hebben en daarmee kan ik nu per kwartier (!) zien hoeveel elektriciteit we verbruiken. Gasverbruik is per uur terug te zien. Ook geeft de app aan hoeveel je per categorie als bijvoorbeeld elektronica, wassen en verlichting aan stroom of gas verbruikt. Als je ziet dat in de wintermaanden het gasverbruik grotendeels toe te schrijven is aan de verwarming wordt je gemotiveerd om daar wat aan te doen. 

De offerte voor thermostaatknoppen is inmiddels binnen. Maar… nu moet ik natuurlijk wel volhouden en dat is nu juist de kracht van een Energy-Party met je buren. Buren kom je op straat tegen en die kunnen je dan vragen hoe het staat met die thermostaatknoppen…

Dus… mijn tip: organiseer een Energy-Party met je Graaf Florisstraat buren!

Kijk voor meer info op www.energyparty.nl

Kookwekker

Nog een tip (via ecomondo): als je wilt besparen op het douchen koop dan niet zo´n speciaal voor dit doeleinde ontwikkelde douchetimer. Die valt geheid kapot op de tegelvloer omdat de zuignappen niet sterk genoeg zijn. Gebruik een kookwekker!

Laatste berichten van Petra Holland (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.