Hotel Le Marin en Le Petit Marin

door • 17 juli 2021 • Horeca en Winkels

Eindelijk was het dan zo ver, het hotel Le Marin aan het Henegouwerplein en het iets kleinere broertje Le Petit Marin in de Graafflorisstraat openden in april hun deuren. Ongeveer een jaar later dan oorspronkelijk de planning was. Het Songfestival 2020 zou voor een mooie start zorgen, maar een zeker virus en wat bouwtegenvallers zorgden voor aanzienlijke vertraging. Achteraf toch niet zo’n ramp, want alles in de hotelbranche stond toch op een heel laag pitje. Voor ons, Nina en Tony, in ieder geval reden genoeg om op het terras voor Le Marin wederom kennis te maken met Albert Kreeft en David Reinders Folmer, de eigenaren van beide hotels. Die kennismaking had al eerder plaatsgevonden maar dat was toen een groot aantal bewoners van de straat hun zorgen uiten over de mogelijke overlast die de hotels zouden kunnen geven.

Vol trots kregen we een rondleiding door zowel Le Marin en Le Petit Marin en we kunnen niet anders zeggen…wat een hemelsbreed verschil met de vorige hotels. Niet zo moeilijk, hoor ik u denken, want die waren amper een uitgedoofde ster waard😉. Maar je moet het toch maar voor elkaar zien te krijgen, zo’n complete make-over, van 2 rotte panden, die zich hotel durfden te noemen naar een tot in de puntjes verzorgd boutique hotel, hoewel ik mezelf dan wel altijd afvraag waar dat ‘boutique ‘ voor staat. De bijgaande foto’s laten niks aan je fantasie over, daar wil je een nachtje of wat doorbrengen😊.

En wat is er tot nu toe te merken van eventuele overlast? Die gevreesde overlast zou vooral het gevolg zijn van gebrek aan toezicht in Le Petit Marin. Maar wat blijkt…toezicht is er wel. Vrijwel continu is de ontvangstruimte bezet door een medewerker. Parkeeroverlast is er ook nauwelijks omdat de meeste hotelgasten lopend aankomen of een OV-fiets hebben beklommen. De tuin wordt niet gebruikt als terras, dat is ook zeer prettig. Als bijna naaste buur merk ik (Tony) er eigenlijk niks van, behalve dat het wat drukker is op straat met voorbijgangers, die vaak nieuwsgierig naar binnen kijken, maar dat gun ik ze graag, zien ze ook eens hoe leuk hier gewoond wordt.
De directe buren van Le Petit Marin hebben wel wat last van contactgeluiden, hopelijk is daar nog wat aan te verbeteren. David en Albert benadrukten overigens meermalen dat ze het heel belangrijk vinden om een goede band te hebben en te houden met de bewoners van de straat. Het daartoe geplande openingsfeestje voor de bewoners is helaas zoals zoveel in het covid-water gevallen maar wellicht komt dat er nog een keer van, al of niet samen met de Straatvereniging.

Een leuk gebaar is het dat wanneer je als bewoner van onze prachtige straat een kamer boekt, je 15% korting krijgt. Dus als je een neef, oom en tante of een verre vriend met een loopneus en zweetvoeten op bezoek krijgt en je denkt…ja zeg, weer dat bed opmaken en zorgen voor een schone handdoek, boek een kamer rechtstreeks bij het hotel en niet via booking.com en je wordt lekker ontzorgd. Mooi toch? Of misschien wil je zelf wel een dagje vakantiegevoel opsnuiven? Ik zeg…doen!

Tot slot, de General Manager is Marc van den Broek en de Front office manager is Jay Dipotaroeno, te bereiken via marc@lemarinhotels.com en jay@lemarinhotels.com. Dus zijn er problemen of wil je een boeking plaatsen, aarzel niet en neem contact op.

Dus…een goede start en hopelijk een goed vervolg!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.