Kids in the street: Maurits

door • 17 juli 2021 • Bewoners, Kinderen

Wie er vorige aflevering aan de beurt waren? Hoe zou je dat kunnen vergeten, Jarko en Sofie natuurlijk, die innemende broer en zus van nr 90b, bekijk die vrolijke snuiten nog maar eens.
Nu ben ik aangeland op nr 26a, bijna helemaal aan het begin van de straat of is het einde? Daar woont Maurits Pijpers, en die had heel wat vertellen, kan ik u verzekeren, al begon hij met te beweren dat zusje Elisabeth absoluut het allerirritantste wezen van alle continenten zou zijn. Nou zat Elisabeth – door Maurits plagerig Elly genoemd – er relaxed bij en ik kreeg bepaald niet het idee dat ze onder de indruk was van deze beschuldiging en Maurits lachte er maar al te graag bij. Dus iets met haat-liefde? Nou ja, laat ik maar niet voor psycholoog gaan spelen😉.

School

voormalige B&B van Maurits’ ouders

Maurits is 9 jaar en volgend jaar 10 wist hij snel te melden ( kinderen willen altijd ouder zijn of lijken en oude mannen zoals ik willen het liefst paar jonger zijn of lijken, maar of het lukt…😃). Hij zit in groep 4b, na de zomer naar groep 5, eigenlijk had hij een groep hoger kunnen zitten, maar hij heeft tot een paar jaar geleden vlakbij Barcelona gewoond, waar zijn vader Cas en moeder Irene een B&B runden op een schip, de St. Katherine genaamd, een voormalig bevoorradingsschip van de Royal Navy. En wat voor schip zeg. Jaloers? Wie, ik? Eh, eigenlijk wel ja😉. Volgens mij zou ik zomaar een leuk artikel kunnen maken over die avontuurlijke periode, maar ja, het gaat nu over Maurits en wat die allemaal beleeft.

Wat hij leuk vindt op school? Nou, gym en buiten spelen tijdens de pauze, ja zeg, zo kan ik het ook, dacht ik….maar, zo voegde de slimmerik er snel aan toe…je wordt daar wel heel gezond van! Gelukkig blijkt Maurits, na enig aandringen, dat wel😉, rekenen en Engels ook wel leuk te vinden en hij is er, naar eigen zeggen hoor, maar ik geloof hem onvoorwaardelijk, nog goed in ook. En juf Erin, die is ook leuk, net als zijn vele vriendjes, verbaast me niks, want wie wil nou geen vriend zijn met zo’n leuk kereltje? Vervelend aan school is eigenlijk vooral dat je vroeg moet opstaan om op tijd te komen, en het erge is dat je dus gestoord kan worden in een leuke droom, tsja Maurits…maar de meeste dromen zijn nog steeds bedrog😃, en op tijd op school komen is ook super belangrijk….

skieën

Sport en hobby’s

Hebt u even, want de lijst is lang en dat is eigenlijk alleen maar mooi. Belangrijkste hobby is toch wel het opknappen van een echte old-timer een Mercedes SLK cabrio: lampen vervangen, stofzuigen, want er heeft een hond in gezeten, zie ik hier een automonteur in de dop? Doet hij natuurlijk wel samen met zijn vader hoor.

Sporten doet Maurits ook volop, voetbal, middenvelder en keeper en reken er maar op dat hij daar goed in is. Zwemmen in het Oostervant zwembad? Draait hij zijn hand niet voor om: diploma A en B zijn al binnen en C, snorkelen als opstapje naar duiken en het onvermijdelijke schatzoeken, zal er ook snel aan moeten geloven. En dan is er nog skiën op de borstelbaan langs de Rotte. Ik kreeg gelijk een demonstratie tussen de bank en tafel hoe hij in ‘ schuss’, zo heet dat Maurits en ik kan het weten want ik heb ook heel wat afgeskied, naar beneden suist….In februari gaan ze met zijn allen naar de echte sneeuw en echte bergen en dat zal voor zus Elisabeth niet meevallen, want die heeft al last van hoogtevrees als ze op een krant staat, althans volgens Maurits……Crossen op een crossfiets, daar draait Maurits natuurlijk ook zijn hand niet voor om, al was hij laatst wel met fiets en al in de sloot gevallen. Een heel andere kant van Maurits is dat hij mooie tekeningen maakt voor andere Kids, gewoon wat ze willen dat tekent hij en hij doet dat nog voor niks ook, is dat wat 😃.

F1-coureur

De straat en ‘later’

De straat vindt Maurits de laatste tijd best wel beetje rumoerig, meer verkeer. Binnenkort wordt het eind (of het begin?) van de straat weer afgesloten voor verkeer, maar ja, ’t is de grote stad Maurits, daar gebeurt altijd wat en zijn er aardige maar ook onaardige jongens in de buurt. Verder moeten er meer fietsenrekken komen en een moestuin, al moet er dan natuurlijk geen rommel in gegooid worden, zo is dat , Maurits, schoon houden die straat!

Wat wil hij later worden? Allereerst Formule-1 coureur. Daar zegt hij al heel goed in te zijn, al is het nog maar op de bank met een spelcomputer, maar toch. Als dat niet lukt dan is Maurits bereid een topvoetballer te worden, waarvoor nu de basis gelegd wordt bij de FC Blijdorp. Mocht dat nou ook niet lukken, dan neemt hij ooit de webshop van zijn vader over, wel met het streven om groter te worden dan Amazon. Nou Maurits, je hebt geen gebrek aan ambities en onthou goed, als je niet weet wat je wil, kom je nergens. Als ik je zo op de bank zie zitten, straal je een zelfverzekerdheid die er mag zijn, dus minstens één van die ambities ga je waarmaken, zeker weten, succes op de weg er naartoe!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.