Nieuwe Buren op GFS89

door • 3 november 2021 • Bewoners

“Ik heb het huis gevonden waar we gaan wonen!” Enthousiast belde Barbara man Ocker toen ze in februari van dit jaar Graaf Florisstraat 89 te koop zag verschijnen op Funda. Het volgende belletje was naar de makelaar voor een afspraak.

Daarna ging het snel: verkopers Pim en Fieneke wilden een kort verkooptraject en het aantal bezichtigingen bleef beperkt tot 12. Barbara en Ocker kwamen kijken, werden nog enthousiaster, en plaatsten het juiste bod. Enkele dagen later was de deal rond. Ja, zo kan ook nog gaan in deze overspannen huizenmarkt. 

Enkele maanden later reden de verhuiswagens voor en vertrokken Pim en Fieneke na 21 jaar Graaf Florisstraat naar Overveen (Noord-Holland), om dichter bij de kinderen en kleinkinderen te kunnen wonen. 

Toen was het tijd voor de aannemer. Er kwam dubbel glas, een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer. De kelder werd geschikt gemaakt als speelruimte voor de kids. Nog voor het werk goed en wel klaar was betrokken nieuwe eigenaren Ocker en Barbara met de kinderen Berend, Mila , Josephine en hond Sjef het schitterende pand. 

Hiervoor woonde het stel in de Breitnerstraat, niet heel ver weg dus. De Graaf Florisstraat was ze al lang en breed bekend omdat Ockers zus Mechteld hier al heel lang woont, ook aan de oneven kant van de straat, op nummer 33b. Neef Willem trad al eens op in de Kid-rubriek van de TelegraafFloris.

Barbara en Ocker zijn van oorsprong techneuten. Ze kennen elkaar van de studentenvereniging in Delft, waar ze beiden studeerden. Barbara deed er Technische Natuurkunde en Ocker Technische Bestuurskunde. Die tijd ligt al weer zo’n tien jaar achter hen en inmiddels zijn ze beide als manager werkzaam in het Nederlandse grootbedrijf.

Na een tijdje gewerkt te hebben als zelfstandig innovatieadviseur, geeft Barbara nu leiding aan de innovatie afdeling van een groot Nederlands bouwbedrijf. Vanuit daar investeert ze in veelbelovende startups in de infrastructuur en helpt ze deze bedrijven verder groeien. 

Na een start in de chemische industrie is Ocker nu Supply Chain Manager bij een groot internationaal bedrijf. 

Het stel werkt beiden fulltime. Sinds corona kan er gelukkig veel vanuit huis gebeuren en is reizen minder nodig, wat best prettig is als ouders van drie kinderen: Berend, Mila en Josefien (7,5 en 2). Ze gaan op school in hun oude buurt, bij het RSV, en beginnen nu in de leeftijd te komen van de clubjes en sporten: hockey, pianoles, ballet… kortom, er wordt in dit huishouden heel wat gepland en heel wat op en neer gebakfietst.

Ze moeten nog een beetje hun draai vinden in de winkels en de horeca in de buurt maar hebben het belangrijkste al gevonden: de ijstent, de pizzeria en het biercafé. Ik verwijs ze door naar de horeca rubriek van de TelegraafFloris. Sjef is inmiddels thuis op de Heemraadssingel als uitlaatplek.

Ocker en Barbara zijn helemaal blij met de straat en hun nieuwe woning. “Het voelt als een fijne jas”, zegt Barbara, “en iets ruimer dan de vorige”. De vorige bewoners zochten goede nieuwe rentmeesters voor dit mooi pand, en ik denk dat ze die gevonden hebben. Wellicht gaan ze de 21 jaar van Pim en Fieneke nog overtreffen.

Welkom in de straat!

Laatste berichten van Peter (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.