Wat komp hier nou weer?

door • 4 november 2021 • Horeca en Winkels

Het is toch alweer 4 jaar geleden dat ik de opening van Bistro Belèn mocht aankondigen. Een absolute aanwinst voor onze buurt en vooral ook voor het Middellandplein. Maar helaas, Belèn is niet meer, covid en andere plannen van de eigenaren hebben er een eind aan gemaakt, jammer, jammer, maar wat nu? Toch geen belwinkel of een shoarmatent, dat zou een flinke stap terug zijn in de ontwikkeling van Middelland.

Nou zit een paar deuren verder de Buffel, een uitstekend Pizza restaurant, met trouwens heerlijke intro’s en wijnen, gerund door Timo Dijkstra en Quirijn Visser, zie mijn recensie in de zomereditie 2020 van onze krant. En laten die nou fijne plannen hebben met die prachtige locatie met, zoals dat heet in die tak van sport, heel veel potentie☺. Reden genoeg om Timo te vragen een flinke tip van de sluier op te lichten en deed hij natuurlijk maar al te graag.

Zoals je kunt zien is hier nog sprake van ‘work in progress’, de structuur van het pand wordt stevig aangepakt om zo het bedachte concept mogelijk te maken. Het wordt namelijk een bar/restaurant, een fijne plek waar je een biertje of een glas wijn kunt gaan drinken, maar ook een maaltijd kunt genieten, dus niet alleen een café, niet alleen een restaurant, maar allebei. Hetzelfde concept als bv het Westerpaviljoen, waarbij Timo wel een franse keuken op een wat hoger niveau in gedachten heeft. En dan is er natuurlijk ook nog een flink terras wat er nu nog beetje troosteloos bij ligt. Dat wordt ’the place to be’ kan ik jullie verzekeren.

En hoe gaat het heten Timo? Bar Simon, zo gaat het heten. Bar Simon? Ja, de partner van Timo heet Simone, dus met een beetje fantasie is Simon een flinke afkorting van Simone, en Simone gaat Simon runnen, vandaar.

De opening staat gepland voor maart/april volgend jaar. Ik kijk er naar uit, en bij de opening kom ik graag terug om te zien hoe het geworden, maar ik durf nu al te beweren dat het een succes gaat worden. Nog even geduld mensen, er komt een fijne plek bij op het Middellandplein, zeker weten!

het terras
Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.