Wijnbar FOU

door • 6 november 2021 • Horeca en Winkels

Als een restaurant uitgebreid geprezen wordt door de nationale pers (hier en hier) en de regionale (hier), dan wordt het tijd dat ook de allerlokaalste krant er eens langs wipt. Zeker na de NRC recensie van afgelopen weekend heeft het team het razend druk en zit de wijnbar elke avond vol. Frank van Dijlen, de recensist, is uiteindelijk drie keer langs geweest om te proeven alvorens hij uitkwam op een 8-, een heel goed cijfer, weet ik als vaste lezer van deze eetrubriek. Gelukkig had eigenaar Sigurd nog een gaatje over in zijn agenda.

Waar?

Voor wie het nog niet weet, Wijnbar FOU zit aan de Middellandse Straat, recht tegenover Restaurant Mosaic, in het rijtje met De Buffel, mr Nonno en een nieuw café in aanbouw (zie Wat Komp hier nou weer). Het restaurant/café gedeelte (voorheen El Parador) zit op de hoek met de Hendrik Sorchstraat. En dan is er ook de wijnwinkel Fou, twee deuren verderop, waarmee de bar aan de achterkant  verbonden is.

De wijnwinkel biedt een keuze aan bijna 400 wijnen waarvan wel 200 natuurwijnen. Alle wijnen in de winkel, staan op de kaart in de bar, en andersom. Voor de openingstijden en praktische info, zie de website.

Sigurd

Eigenaar Sigurd blijkt een makkelijke prater. Als sommelier (voorheen Zwetheul en Parkheuvel) weet hij niet alleen achter elke wijn het verhaal, maar kan hij ook goed vertellen over het concept van Fou en het idee erachter: “niets moet, alles kan”. Borrels, proeverijen, noem maar op, het kan allemaal, als mensen maar tijd en aandacht hebben. Fou is er niet voor de vlugge passanten en de snelle hap.

Als je Sigurd hoort vertellen lijkt het opzetten van zo’n zaak een easy ride. Maar dat is slechts schijn. Het lukt alleen door de ervaring die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd. Dankzij zijn netwerk en reputatie heeft hij nu zo’n goed team en weten de recensenten hem te vinden. En dan nog geldt: alleen passie is niet genoeg. Er moet ook keihard gewerkt worden..

Team

Sigurd draait FOU met een vast team. Het zijn Lonneke, Achilles (Kiki) en Ilja. Zelf is hij de chef in de keuken. Samen hebben ze een schat aan kennis van gewone wijnen, natuurwijnen, wijn-spijs combinaties en zelfs van cocktails. De focus ligt nu echt op de wijn, maar dit team kan nog veel kanten op.

Buurt

Sigurd vindt deze buurt superleuk en hij is blij met zijn buur-ondernemers. Wellicht kunnen ze volgende zomer de krachten bundelen voor een beter terras. Al is zijn doelgroep een speciaal segment, de mensen die van wijn houden, houdt hij van de diversiteit in de Middellandse straat. Een leuke mix. Dat is weer eens wat anders dan De Meent. Veel van zijn gasten komen speciaal deze kant op voor het restaurant en de wijnwinkel, en kunnen zo gelijk kennis maken met dit stukje Rotterdam. Als het kan slaat hij ook wel eens lokaal in, zoals bij supermarkt Ayoub om de hoek. Die heeft heel lekker vlees, maar ook groente, fruit en specerijen.

Nadeel zijn wel de auto’s die hier hun hufterrondjes rijden. Hopelijk lukt het de gemeente om daar wat aan te doen. 

Langskomen

Ik moet het zelf nog proberen, maar dat het hier bijzonder lekker eten en drinken is, geloof ik inmiddels graag. Horea als Fou en ondernemers als Sigurd en zijn team zien we graag neerstrijken in onze buurt.

Nu nog even een reservering zien te regelen!

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.