Nieuwe Buren: Lisa en Thimo op 78A

door • 7 april 2022 • Bewoners

December vorig jaar stond ik al voor hun deur, maar toen bleken ze de dag ervoor net verhuisd en nog niet op orde voor een interview. Nu wel: nieuwe buren Lisa en Thimo op nummer 78A. Hoogste tijd dus voor een kennismaking. 

Klussen 

Het stel is al sinds vorig jaar juni eigenaar van de benedenwoning, het voormalige bedrijfspand van Cake&Wax, maar er moest eerst stevig worden geklust. Na de aankoop ging minstens vier maanden lang elk weekend volledig op aan slopen, materialen uitzoeken, nieuwe leidingen leggen, elektra, CV en schilderen. Ze hebben veel zelf gedaan maar gelukkig hadden ze ook hulp van Lisa’s klusvaardige vader en een aannemer.

Het resultaat mag er wezen. Waar er voorheen beneden drie kamertjes waren en een separate keuken, is er nu weer één woonkamer met een doorbraak naar de keuken. Lekker ruim met een aanrecht dat van twee kanten benaderbaar is. Overal in huis is het houtwerk ontdaan van de oude verflagen en alles is opnieuw geschilderd. In de gang prijkt een mooie tegelvloer en in de woonkamer ligt visgraat. Helemaal af! Nee, toch niet. Er moet nog dubbele beglazing in de achterpui en de tuin moet nog gebeuren.

Amsterdam

Voordat ze naar Rotterdam kwamen heeft het stel 7 jaar lang in Amsterdam gewoond, midden in de Jordaan. Dat was hartstikke leuk maar in de coronatijd, met thuiswerken, begon dat krap te voelen en zijn ze eens wat verder gaan kijken. Ze wilden absoluut in een grote stad blijven wonen en zo kwam Rotterdam in beeld. Ze kregen de tip over dit huis van goede vriendenvan ze, Katja en Roderick (ook ooit Nieuwe Buren), al sinds 2016 woonachtig in de straat. Ze benaderden de verkoper en konden zo het huis kopen nog voor het op de markt verscheen. 

De buurt

Rotterdam was nieuw voor ze, al hadden ze al wel een aantal vrienden die hier woonden. In de vier klusmaanden en de tijd dat ze er nu wonen, zijn ze de buurt gaan verkennen. De Burgemeester en De Buffel waren snel gevonden als geschikte borrel- en eetplek.. Akko werd de huisleverancier voor Surinaamse broodjes en Thimo struint de toko’s in de Middelandsstraat af voor verse gember en andere ingrediënten voor zijn kookhobby. Ze verheugen zich op verdere verkenningen in de stad die nog grotendeels onbekend voor ze is.

Werk

Behalve op de thuiswerkdagen, waarop er in het riante kantoor op de 1e verdieping gewerkt wordt, gaan beiden voor hun werk de stad uit. Lisa werkt sinds 2016 als advocaat op de zuidas bij kantoor De Brauw Blackstone Westbroek. Ze houdt zich bezig met financieringen en beursgangen van bedrijven. Hard werk en lange uren, maar ze vindt het leuk en interessant. Ze kan er heen met de trein, best een prettige commute. 

Thimo werkt in Utrecht. Hij is er COO (Chief Operating Officer) bij Toogethr. Dat is een ‘scale-up’, (een snel groeiend bedrijf) dat software oplossingen biedt op het gebied van mobiliteit (parkeren, ritten delen, stimuleren van fietsgebruik). Als voorbeeld noemt hij een systeem dat bedrijven inzicht verschaft over wanneer en hoeveel werknemers er met de auto naar kantoor komen. Nuttige informatie waarmee het aantal parkeerplekken kan worden geoptimaliseerd. 

Als COO is Thimo verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf: zorgen dat de dingen lopen zoals ze moeten lopen. Het bedrijf expandeert internationaal en zo reist Thimo morgen naar München alwaar het kantoor van de Duitse tak zit. 

Gekwetter

Zoals de meeste nieuwe buren, zijn ook Thimo en Lisa erg gelukkig met hun huis in de Graaf Florisstraat. Ze genieten van de rust, de kwebbelende kinderen van de school en het gekwetter van de vogels in de tuin. Ze zijn van plan hier lang te blijven wonen. Ze hebben al kennisgemaakt met de naaste buren en ik noem voor de zekerheid de Paasborrel op 17 april in pandje 88a nog even als gelegenheid om nog verder te integreren.

Lisa en Thimo, bedankt voor de prettige kennismaking! Welkom in de straat en veel woonplezier gewenst!

Reünificatie van de kamers op de benedenverdieping

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.