Kids – Linde

door • 24 december 2022 • Kinderen

Tein Haket heeft in de vorige aflevering zijn toekomstdroom prijs gegeven…piloot worden, maar dan wel bij Emirates, die serveren veel lekkerder eten dan KLM, zo, dat u het weet 😉.

Nu ben ik aangeland op nr 74a, waar Linde Bouwhuis woont, samen met moeder Nienke en vader Jelmer en niet te vergeten zusje Anne van 5 jaar.

School

Linde is alweer 7 jaar – hoe snel gaat de tijd – en zit in groep 4 van de school ’t Landje, een kunstzinnige basisschool midden in het centrum van Rotterdam, eigenlijk naast de RSV, de Rotterdamse Schoolvereniging. Ik kende ’t Landje niet, maar voor iedereen die op zoek is naar een basisschool, kijk op de website, zeer de moeite waard, maar dit terzijde.

Of het leuk is op school? Ja, natuurlijk! Geen moment van twijfel bij Linde te bespeuren: rekenen, taal, zelfs spelling vindt ze leuk. Heel goed Linde, dat belooft wat voor de toekomst. Na enig aandringen mijnerzijds scoort de pauze toch ook wel redelijk hoog. Je moet wel beetje kunnen ontspannen. Want soms is het bij rekenen niet fijn, moeten we 10 bladzijdes met moeilijke sommen in half uurtje doen, gelukkig als je 6 bladzijdes haalt is dat voldoende. Of er verder nog iets is wat ze vervelend is aan school, moet Linde lang nadenken, toch mooi hè, maar ineens kwam er wat naar boven….het laadje van haar tafeltje stond een keer ineens open en er was een potlood verdwenen, is dat wat! Misschien komt dat potlood wel weer boven water, heeft iemand het geleend en vergeten het terug te geven, dat zal het zijn. Maar je hebt het naar je zin op school en je bent goed bezig. Wat wil je, laatst op kinderfeestje in het wereldmuseum heeft ze ontdekt dat ‘geit’ haar chinese sterrenbeeld is en dat staat voor creatief, aardig en verlegen, hoewel ik van dat ‘verlegen zijn’ niks kon bespeuren. Haar Nederlandse sterrenbeeld is Leeuw, als dat maar goed gaat, een leeuw en een geit, hopelijk is het geen leeuw met vreselijke honger 😉.

Hobby en sport 

Daar hoeft Linde niet lang over na te denken, paarden dat zijn haar lievelingsdieren, en binnen de kortste keren stond er al een paardje op tafel, gelukkig een kleintje zeg, stel je voor. Een eigen paard, een echte, dat is haar grootste wens, maar ja, waar laat je zo’n groot beest, op je kamer, eerst de trap op? Het paard van Sinterklaas haalt ook heel wat ingewikkelde toeren uit, dus…wie weet.

Verder gaat Linde regelmatig zwemmen in het Oostervant zwembad, lekker dichtbij om de hoek, en ze draait haar hand niet om voor alle disciplines, school, rugslag, borstcrawl en rugcrawl, maakt niet, ze doet het gewoon, lekker bezig Linde.

Tekenen vindt ze ook heel leuk en waar is ze heel goed in? Het tekenen van een paard, jawel, wie had dat nou gedacht?

De straat en verder

De straat is fijn, mooie, grote bomen en die zijn zo groot, dat ze ook de regen lekker tegenhouden. Wat ook fijn is, Lea die trouwens in het lentenummer te bewonderen was, is haar beste vriendin en die woont boven Linde, dat is nog eens makkelijk, hoef je niet eens de straat op als je naar je beste vriendin gaat!

Wat ze later wil worden, daarover is Linde zeer beslist,….ruiter, op dat paard wat ze nog niet heeft, maar een kniesoor die daar op let. En als dat niet lukt, wil ze wel juf worden op een basisschool, zie ik je later zomaar doen, Linde.

Tot slot vroeg ik haar of ik wat vergeten was te vragen of dat ze nog iets kwijt wilde….en ineens, sprong ze op, trok haar jas aan en sleepte me de tuin in. En daar moest ik proeven van de bloemen, nog steeds in bloei, van een struik met de naam Honingmeloensalie, lekker zeg, van de bladeren kan je zelfs thee zetten. Groene vingers, Linde, net als je moeder, daar ga je nog veel plezier van krijgen.

Nou Linde, ga zo door, je bent al heel bijdehand en ik denk zomaar dat je nog veel slimmer gaat worden later, zeker als je zo goed gaat op school, je kan het! Succes!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.