We zijn er bijna!

door • 24 december 2022 • Buurt en wijk, Groen

We zijn nog maar een paar inschrijvingen verwijderd van de start van Middelland DEELt. Ben jij of ken jij iemand die ook mee wil doen en helpt dit mogelijk te maken? We verwelkomen je graag!

Na een mooi bezocht spreekuur in ons Hoekpandje op 15 oktober, als programma onderdeel van Liefde voor de Dingen, stonden de buurtambassadeurs van MiddellandDEELt op 13 december bij het inloopspreekuur in het Wijkpaleis, over de herinrichting van de Claes de Vrieselaan. Het idee is dat al het parkeren op de middenberm in de CdV eruit gaat en wordt vervangen door een groene strook / park. Er blijft lintparkeren over aan beide zijden langs de rijbaan.  Op de kop aan beide kanten van de CdV hopen we vaste parkeerplaatsen te realiseren voor DEEL-auto’s. En ook in de Graaf Florisstraat willen we vaste parkeerplekken met laadpalen realiseren voor DEEL-auto’s. Daarover gaan we in gesprek met de gemeente zodra we genoeg DEELnemers hebben om van start te kunnen.

Voor het vervolg hebben we nog een paar probeer-deelnemers nodig, die én de ritanalyse hebben gedaan, én hun telefoonnummer aan ons doorgeven.

Doe mee in 2 stappen! 

1. Vul graag de ritanalyse in op: https://wijzijndeel.typeform.com/to/LD7Pt7Eq?typeform-source=wijzijndeel.nl Alleen met behulp van goede ritanalyses kunnen we inschatten of er genoeg animo is. Let op: het voorschotbedrag is een indicatie van alle kosten, dus inclusief verzekering, reparaties én brandstof. Klopt je ritanalyse niet helemaal? Klik onderaan het mailtje dat je krijgt om hem nog eens te doen.

2. Stuur een mailtje naar middellanddeelt@gmail.com met je naam en telefoonnummer.  Wij nemen  binnenkort contact met je op om van je te horen of je met ons de probeerperiode (van zes maanden) in wil gaan op basis van de ritanalyse.

En dan verder

Zodra we van genoeg deelnemers (telefonisch) bevestiging hebben gaan we met de gemeente in gesprek om afspraken te maken.

Zodra we duidelijkheid hebben van de gemeente zullen we een vergadering beleggen om toe te lichten hoe we verder kunnen en wanneer we de proefperiode kunnen beginnen. Dan zullen we ook toelichten hoe een probeerperiode in zijn werk gaat (hier alvast wat algemene info: https://wijzijndeel.nl/probeerperiode/)

Daarna kunnen we verder met het bestellen van de auto’s en het treffen van andere voorbereidingen voor de probeerperiode (inclusief natuurlijk een DEELfeestje). Met elkaar zullen we ook een aantal praktische afspraken maken over vragen als kinderzitjes, honden in de auto, schoonmaken, maximale huurperiode, of en hoveel auto’s mee kunnen op vakantie etc.

En als het aanslaat, hopen we dat onze straat net zo auto-luw zal worden als op onze straatspeeldagen… maar dan elke dag. Hoe mooi zou dat zijn?!

Mocht je nog leuke ideeën hebben om MiddellandDEELt onder de aandacht te brengen van potentiële deelnemers, laat het ons weten!

Hartelijke groet van de buurtambassadeurs van MiddellandDEELt, 

Nina, Franz en Luuk

Nina Huygen

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.