Guus en Sam vertellen

door • 31 maart 2023 • Kinderen

Al jaren doe ik de serie ‘Kids in the street‘ en het leek me leuk als een kind nou zelf iets zou schrijven over het geeft niet wat. Vandaar dat ik in het vorige nummer een oproep deed….’Kids, schrijf zelf ook eens over wat je beleeft’. En kijk eens aan, Guus en Sam hebben de stoute schoentjes aangetrokken en zijn in de pen geklommen – als het ware dan – of het zou een enorme pen moeten zijn. Goed bezig, jongens, hartstikke goed, en nou maar hopen dat jullie het eerste schaap over de dam zijn, hoewel….die wolf hè 😉

Mensen moeten goed voor dieren zorgen. Want soms koop je gewoon een dier en dan doe je er niks mee. Je moet ze goed verzorgen en genoeg eten geven.

En je moet ze veel ruimte geven.

Wij – mijn broer Willem en ik – zijn echte dierenvrienden. Wij willen ook een rode rattenslang. We gaan het zelf kopen en alles zelf regelen en een terrarium met een mooie takjes en zo. En dan ook zelf schoonmaken.

Guus

GFS 33B

Jas

Ik speel gitaar bij het Wijkpaleis. Ik krijg les van Edmond, die ook in onze straat woont. Mijn vriend en buurjongen Guus zit er ook op les. Wij hebben les op donderdag. Daar is op donderdag ook Samir, die kleermaker is.
Samir uit het Wijkpaleis heeft mijn jas gerepareerd. De wind was zo hevig dat mijn capuchon de hele tijd afvloog. Nu zit hij eindelijk vast. Hij heeft hem vastgenaaid aan die jas. Daar ben ik erg blij mee.

Sam

GFS 27B

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.