Voorbereidingen eeuwfeest 17 juni – doe mee!

door • 31 maart 2023 • Buurt en wijk, Festiviteiten

Heeft iedereen 17-18 juni (eeuwfeest in de Graaf Florisstraat!) al in de agenda staan? Mooi! Vertel het vooral ook door aan je buren, want niet iedereen leest net zo trouw als jij de Telegraaffloris 😉

Hoe dan ook, de voorbereidingen zijn al in volle gang. De aanvraag bij de gemeente loopt. Er wordt onderzoek gedaan in de archieven naar foto’s van vroeger, en er zijn stoffen ingezameld om vlaggenlijnen te maken. Er wordt gewerkt aan een speciale (papieren!) editie van de Telegraaffloris. Heb jij nog foto’s van de straat uit de periode 1915 – 2023? Mail ze naar eeuwfeestgf@gmail.com

Op dinsdag 4 april, 20:00 uur komen we weer bij elkaar in het Hoekpandje om de verdere voorbereiding door te spreken. Iedereen die mee wil doen is van harte welkom. Kun je niet op 4 april, maar wil je wel helpen? Geef je op via eeuwfeestgf@gmail.com
We kunnen nog helpende handen gebruiken! Denk bijvoorbeeld aan:

  • Opbouw en afbouw
  • Opruimen en schoonmaken
  • Straatontbijt 18 juni: inkopen doen, tafel dekken. En daarna weer afruimen.

Op zondag 26 maart werd het Hoekpandje omgetoverd tot een heus naaiatelier. Het was er reuze gezellig! Gies, Carine, Suzy, Marlies, Angela & Lea, Evelien, Ton, Mechteld, Nina & Sam gingen er samen aan de slag: stof sorteren, stof knippen, vlaggen naaien, losse draadjes wegknippen, vlaggenlijnen afscheuren uit oude dekbedovertrekken… en koffie en thee zetten voor deze harde werkers en rondgaan met de koekjestrommel. We hadden de beschikking over bergen scharen en wel 5 naaimachines! Samen hebben we 173 vlaggetjes genaaid, waarvan een klein deel al is vastgenaaid aan de eerste vlaggenlijn – die nu hangt te prijken voor het raam. Op zondag 23 april om 13:00 uur is de volgende sessie van het Floris-naaiatelier. Wees welkom om mee te doen! Met of zonder je naaimachine.

Nina Huygen

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.