Barhangen in Café Henegouwe

door • 26 maart 2012 • Horeca en Winkels

Waar kun je als barhanger en Graaf Florisstraatbewoner heen voor je kroegbehoeftes als je de Witte de With, de Binnenweg of Delfshaven te ver weg vindt ?

Speciaal voor jullie onderwerp ik de nabije horeca aan een diepte onderzoek en na enkele jaren noeste studie is de tijd nu rijp om wat van de resultaten te publiceren. Ik begin met Café Henegouwe (voorheen Paradijs), dat praktisch bij ons in de straat ligt en waar velen van jullie waarschijnlijk dagelijks voorbij komen.

Het café staat hier al minstens 50 jaar. Eigenaar/pachter Zacharias (Sjaki) zit er sinds 2008 en probeert sinds die tijd het imago op te krikken. Hij wil er een gezellig Nederlands buurtcafé van maken waar iedereen welkom is voor een praatje.
Als vertegenwoordiger van de doelgroep wordt ik er zeer gastvrij onthaald, met drankjes van het huis en het trademark fusion kaasplankje waar stukjes feta en oude kaas gebroederlijk tegen elkaar aanliggen.

In het kader van de vernederlandsing zijn Leo en kroeghond Snowy onlangs als personeel aangenomen. Leo heeft een uitgebreid horecaverleden en kent alle kroegen in de wijde omtrek. Was hij er geen barman, dan toch zeker wel klant.

Afhankelijk van wat je in een café zoekt heeft Henegouwe meer of minder te bieden. Rustig ongestoord aan de bar hangen kan, een praatje maken met een medelander kan ook prima. Roken mag. Storende types worden door Leo en Sjaki consequent buiten de deur gehouden via het aanbelsysteem bij de deur.

Het café ligt een beetje in een doorgangsgebied en een groep vaste stamgasten lijkt te ontbreken. Op uitzonderingen na is het er vrij rustig. Een tafeltje Marokkanen dat voetbal kijkt, soms wat doorzakkende gasten van hotel Turquaz, soms een groep studenten van de Beukelsdijk, een eeuwige gokker en soms dus ook Graaf Florisstraatbewoners.

In het voorjaar willen Leo en Sjaki starten met een groot terras op de stoep vóór het café. Niemand in de buurt heeft nog een terras dus hebben ze hier hoge verwachtingen van.

Voor alle Graaf Florisstraatbewoners hebben ze de boodschap, “Kom vooral eens gezellig buurten!”.

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.