Singeldingen vroeg Koken bij Flo om een keer bij hun te komen koken. Afgelopen woensdag was Flo op bezoek bij Singeldingen.
Als je dan toch naar buiten gaat moet je natuurlijk ook gelijk het ultieme buiten koken gaan doen, nl Barbecueën.
Groentespies, Merguez worstjes, zomersalade,Tzatziki, turks brood, gepofte aardappels en als afsluiting een bananen toetje van de BBQ
Er was plaats voor 25 kinderen het Flo kook team werd bij gestaan door
Marjolein van der Vlies en stagiaires Lotte en Sabrin van Disck.
Audrey en Saskia hielpen her en der ook een handje mee.
TOFU GROENTESPIES
Ingrediënten
1 blokTofu
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
12 champignons
2 grote uien
1 kleien ui
knoflook
olijfolie
Eerst de tofu marineren. Blok tofu uit laten lekken, in blokken snijden van ongeveer 2 bij 2 cm. De tofu blokken in ketjap marineren voor ongeveer een half uur. Kleine uitjes schoonmaken en halveren olijfolie met een fijngesneden teentje knoflook om de groenten mee in te smeren Maak de paprika’s schoon en verwijder de kapjes. Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd deze helften eerst nog een keer in de lengte door en snijd vervolgens alle stukken in tweeën. Borstel de champignons schoon en halveer de grote. Rijg om en om paprika (3 kleuren), tofu, ui en champignon. Leg de spiesen op de barbecue, gril ze ca. 10 minuten. Draai de spiesen tijdens het grillen af en toe om. Bestrooi de groenten na het roosteren met een beetje zout.
TZATZIKI
Ingrediënten
40 cl Griekse Yoghurt
1 komkommer
1 teentjes knoflook
1 eetlepel citroensap
1 handvol grof gehakte munt
1 eetlepel olijfolie
zout
Schil de komkommer en rasp ze grof. Doe de komkommerrasp in een vergiet, voeg een klein beetje zout toe en druk de komkommer tegen het vergiet aan met je handen zodat het wat van zijn water loslaat. Meng de komkommer reepjes in de yoghurt. Pers de knoflookteentjes fijn en voeg ze hier aan toe. Roer tenslotte nog de olijfolie en citroensap er doorheen.
FRISSE ZOMERSALADE
Ingrediënten
Gemengde slasoorten
Venkel
Kleine tomaten
Citroen
Olijfolie
dille
zout
Venkel in heel dunne reepjes snijden. Tomaten halveren, iets grotere tomaten in vieren. Sla in een grote kom doen, de gesneden venkel en tomaat erbij. Dressing maken van olijfolie, geperste citroen, fijngehakte dille en een snufje zout.
MERGUEZ WORSTJES
Van de lekkerste Marokkaanse slager: Merguez worstjes, gekruid met harissa, komijn en knoflook, die gegrild het lekkerst smaken. Ongeveer 15 minuten op de BBQ.
GEPOFTE AARDAPPELS
De in folie gewikkelde bananen hebben wat meer tijd nodig. Wanneer de bananen zacht worden zijn ze klaar.
Voor meer foto’s van FLO op locatie kijk op:
http://www.flickr.com/photos/singeldingen/sets/72157629662060852/
- 13 april – Bieren uit Rotterdam - 31 maart 2018
- Koken bij Flo 22-04-2015 - 6 mei 2015
- Koken bij Flo 18-02-2015 - 3 maart 2015
Het Chagrijn van de Straat Volgend artikel:
Film met curry: The Lunchbox Miracle