Muzikaal Gluren bij de Buren

door • 26 mei 2012 • Festiviteiten, Nieuws

Als je geen initiatief toont gebeurt er ook niets, dacht Karin van Barneveld. Daarom begon zij in december 2011 “Muzikaal gluren bij de Buren” op poten te zetten. Er kwamen direct leuke reacties van buren binnen, die dit wel zagen zitten. Toen ontstond de gedachte om dit evenement te organiseren ter gelegenheid van de MidzomerNacht-viering. Zou dat niet leuk zijn? De Graaf Florisstraat heeft hier immers een traditie in ere te houden na het theatrale Midzomernachtdroom en het festival Verschillen Smaken?

Alle ingrediënten die nodig zijn, leken aanwezig: buren die hun huizen wilden opstellen en mensen die blij en enthousiast worden van muziek.
Krachten werden snel gebundeld en omgezet in een ver- gadering, waarbij er ineens een megavibe ontstond van plannen maken, zin krijgen in muziek luisteren en maken, bewoners peilen, zin in binding en bonding, elkaar weer ontmoeten, de mouwen opstropen en aan de slag, bouwen van een zomerterras en lekker eten en drinken.

Hieronder even de bedoeling van het plan:
> Op zaterdag 23 juni een gezamenlijk ontmoeting rond 13.30 bij ons hoekpandje 88A voor een korte muzikale opening van Muzikaal Gluren bij de Buren. (gratis)
> In het pandje kun je vervolgens het aanbod lezen, een keus maken en voor je zelf een muzikale route plannen uit de meer dan 20 huizen in de straat waar iets te beluisteren valt. (gratis)
> Tegen 17.30 ben je klaar en verzamelen we allemaal weer op en rond het terras van 88A waar we lekker napraten, nagenieten en ervaringen uitwisselen. We kunnen iets te eten kopen en een drankje bestellen (niet gratis)
> Rond 19.00 wordt er gestart met het eerste luistercon- cert in de muziekkiosk die midden op straat staat voor het pandje. Er zullen professionals optreden in deze kiosk tus- sen 19.00 en 22.00 (gratis).

Het concert wordt in HD opgenomen en is live te volgen op internet.

Klinkt dit je leuk in de oren en wil je misschien wel meer weten of ook iets doen? Gaaf!

Allereerst leuk om te vertellen dat er nu al 21 aanmeldingen zijn van bewoners die zelf iets willen doen en/of hun huis openstellen waar iets plaats kan vinden. Alles kan en alles mag. Je kunt denken aan het bespelen van een instrument maar je kunt ook denken aan speciale film-en/of muziekfragmenten, zangoptredens enz. Optredens in de huizen kan tussen de 3 en 30 minuten. Een kleine greep: onze prachtige professionele pianospeelster Diana speelt in het huis van Dennis en Toin. Bij Frans Hooykaas in zijn huis wordt een workshop vioolspelen voor kinderen georganiseerd. Bij Peter kun je luisteren naar zijn unieke verzameling van Bob Dylan, bij Mark kun je luisteren naar zijn liedjes van De Dijk, bij Frank hoor je een verrassing, bij Monique kun je meedoen aan Mantra zingen, bij Onno luister naar een piano stuk, bij Rosanne in huis zit Claudia de Clerq aan de vleugel, in het huis daarnaast wordt door jongeren geDJ-ed en 2 huizen verder speelt een kind gitaar, en ga zo maar door…

Maar we willen natuurlijk meer! Dus: als jij hier enthousiast van wordt en altijd al iets muzikaals hebt willen laten horen aan publiek: geef je dan op via info@graafflorisstraat. nl Wil jij je huis ter beschikking stellen? Zie jij jezelf in een bepaalde organisatorische of inhoudelijk taak? Ben jij beschikbaar op zaterdag 23 juni en wil je meehelpen? info@ graafflorisstraat.nl Zie ook de voorpagina voor twee oproe- pen om mee te doen.

Al deze gedachten zijn verwoord in een subsidieaanvraag. Wordt de aanvraag afgewezen, dan gaat het evenement door, maar vervalt de muziekkiosk, de professionele optre- dens, de opnames, het terras en neemt iedereen zelf een hapje en drankje mee tot besluit.

Zaterdag 16 juni wordt in- gelast als extra zaterdag om alvast de route te lopen bij wijze van try-out!

 

Laatste berichten van Peter (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.