Legaal Gluren bij de Buren

door • 3 juli 2014 • Bewoners, Festiviteiten, Vereniging

Wat doet de gemiddelde Nederlander het liefst als hij zijn hond uitlaat, of net doet alsof, ….naar binnen gluren bij de buren! Dat had het organiserend comité goed begrepen en ja, daar was het ineens, toch al weer voor de derde keer, Gluren bij de Buren. Maar dan ‘legaal’ en zoals altijd, perfect georganiseerd.  Zaterdagavond 28 juni gingen zo’n 45 gluurders op pad om zich te laten verrassen met een heerlijk hapje en een drankje, in steeds een andere  tuin of dakterras. En ook telkens in een andere samenstelling, waarbij partners en gezinsleden  rücksichtslos van elkaar gescheiden werden.  Kennismaking met buren, dat zou de winst moeten zijn als je geen uitlaathond hebt. En dan vooral met buren die je niet of slechts vaag meent te herkennen, onder het motto…goh.. woon jij ook hier? Want tsja, er wonen zo’n 500 mensen in de straat.  Zo verwelkomden wij tijdens de eerste ronde geheel nieuwe gezichten, maar ook het vertrouwde gezicht van de naaste  buurvrouw.  Een andere buurman kwam gewoon op de gezelligheid af, met een flesje wijn.  Op nummer 46 was er een spontaan optreden van Katharina Grippaldi, alleen de naam al maakt je nieuwsgierig, zie maar op  www.katharinagrippaldi.com . Bijzonder was dat Katharina, zelf van Italiaans/Duitse afkomst, in de tuin naast  Gabriella belandde, ook een gast, en laat die nou ook van Italiaanse/Duitse afkomst zijn, dat geloof je toch niet! Zo waren er nog vele andere onverwachte ontmoetingen. En dat kan alleen maar gebeuren bij Gluren bij de Buren. En dan is 30 minuten best krap.

De verstandige routeloper had natuurlijk een behoorlijk ‘gaatje bewaard’ voor de hapjes en drankjes, want in deze straat uiteraard geen schaaltje chips of makkelijk bakje olijven  hè!  De gastdames en –heren leefden hun culinaire kwaliteiten uit op de heerlijkste hapjes, pure verwennerij toch, als je drie gangen geserveerd krijgt in een fraai uitgelichte tuin omringd door bloemen .

Mooie groene, kleurige tuinen, dakterrassen met een wijds uitzicht over de skyline van Rotterdam, heerlijke hapjes, lekkere drankjes, houtvuurtjes, kaarslicht, iedereen genoot zichtbaar van al die meest nieuwe indrukken. En na 24.00 was er natuurlijk ook nog de after-party in 88A, het clubhuis. Daar werd nagenoten en nagepraat, en sommigen hadden best nog een paar buren willen begluren, want dat smaakte naar meer. En iedereen was het roerend met elkaar eens…het was een mooie avond en ach, wat een pech voor de buren die dit prachtige initiatief aan zich voorbij hebben laten gaan. Maar goed, je kunt altijd nog een hond nemen, en ’s avonds doen wat volgens toeristen alleen in Nederland zo goed kan:  door het raam naar binnen kijken.  Dat doe je als je hond een boom aandoet. Heimelijk kijk je dan naar binnen en dan heet het gluren. Ik zeg: doe het dan goed en bel gewoon aan. Volgend jaar. Ik ben er dan weer.

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.