The Fish Fall in Love (eten+film) @ 88a

door • 11 mei 2013 • Cinema, Culinair

Op vrijdag 31 mei is er weer een eetfilm. Geen gewone, maar eentje uit Iraan. Zo eentje die je doet verlangen naar een verre vakantie. Proef van de iraanse cultuur en het eten met de eetfilm: The Fish Fall in Love.

De film… The Fish fall in Love
Na 25 jaar keert Aziz terug naar het stadje waar hij vandaan komt, ergens aan de kust van de Kaspische Zee. Onderweg ontmoet hij een jongeman, die aan het eind van het verhaal weer zal opduiken om de oplossing aan te dragen voor de wirwar aan emotionele verwikkelingen die intussen ontstaan zijn. In het oude huis van Aziz is nu een succesvol restaurant gevestigd, dat gerund wordt door Atjeh, samen met haar dochter en twee van haar vriendinnen. De vrouwen hebben goede zaken gedaan, creëren fantastische en heerlijke gerechten, en lijken gelukkig en tevreden met hun leven – tot de komst van Aziz. Atjeh wordt gegrepen door ontroering en verwarring: hoewel ze vervuld is van weer opbloeiende gevoelens van genegenheid voor Aziz, is ze ook bang dat hij zijn huis terug wil, waardoor de vrouwen allemaal hun onderkomen en hun inkomsten zouden verliezen. Dit prachtig gefilmde en kleurrijke werk onthult een nieuwe en moderne kant van Iraanse vrouwen uit een kleine stad. Een schitterende en gedetailleerde kijk op complexe menselijke emoties, vergelijkbaar met een culinaire delicatesse.

Stukje zien van deze film van regisseur Ali Raffi (2006)? Check: www.youtube.com/watch?v=nEDhL5w2C4Y

Het eten… Iraanse lekkernijen
De gerechten houden we nog geheim… Tip van de sluier: ze komen allemaal uit het kookboek van Cecile Moolhuysen, onze buurvrouw en gastkok van deze Floriscoop. Geen vlees, wel vis en diverse Iraanse lekkernijen. Laat je verrassen. Thee/frisdrank is inclusief. Wil je een wijntje erbij? Zelf meenemen.

De timing…. Perfect?
We doen ons best om de gerechten op exact de juiste momenten te serveren. Zodat je op je bord proeft wat je op datzelfde moment ziet in de film. Eten met volle mond. Dat doen we al jaaaaren, bij Floriscoop. Geniet je met ons mee deze keer?

Als bewonder van de Graaf Florisstraat kun je voor jou en je vrienden een plekje reserveren door een mail te sturen aan: floriscoop@graafflorisstraat.nl  Vol = vol. Het aantal plekken is beperkt (30 stoelen), kosten zijn: 10 euro (voor: film, huur beamer en volledige maaltijd).
Locatie: Graaf Floris 88a. Datum: vrijdagavond 31 mei. Je bent welkom vanaf 18:45 uur. Om 19:00 uur gaat de film aan.

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.