Een heerlijke gele paprikasoep,een kaas mandje met roerei en als toetje heerlijke goudgele wafels.
Gele Paprikasoep
INGREDIËNTEN
3 gele paprika’s
1 groentebouillontablet
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotten (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
2 dl droge witte wijn
tabasco
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 bakje tuinkers
MATERIALEN
staafmixer
BEREIDEN
Paprika’s schoonmaken en vruchtvlees in blokjes snijden. Van bouillontablet en 1/2 liter kokend water bouillon maken. In (soep)pan olie verhitten en paprika, sjalot en knoflook 2 min. zachtjes bakken. Bouillon in pan schenken, soep aan de kook brengen en dan op laag vuur nog 10 min. zachtjes laten koken. Met staafmixer of in keukenmachine soep pureren. Op smaak brengen met zout en enkele druppels tabasco. Soep in vier diepe borden schenken. In midden van elk bord volle eetlepel crème fraîche scheppen. Garneren met tuinkers.
Kaasmandje met roerei
4 personen
INGREDIËNTEN
•50 gram boter
•4 eieren
•4 eetlepels melk
•Bieslook
•Sla
•Geraspte kaas
MATERIALEN
•Koekenpan
•schaaltje
•garde, schaar
•kom
BEREIDEN
•Schep in de koekenpan een flinke eetlepel met kaas.
•Spreid de kaas uit en laat langzaam smelten tot hij een beetje bruin wordt.
•Haal hem uit de pan en leg hem over een kopje.
•Vorm de nog warme kaasplak tot een bakje.
•Breek de eieren boven een kom, voeg de melk toe en kluts ze door elkaar met de garde.
•Maak op smaak met peper en zout.
•Knip de bieslook fijn met een schaar.
•Smelt de boter in de koekenpan en bak hierin de bieslook.
•Voeg de geklopte eieren toe en roer met een lepel het ei elk keer los van de bodem, zodat er losse eistukjes ontstaan, roerei.
•Leg een paar slablaadjes in het kaasmandje en vul het met het roerei.
•Garneer met enkele bieslooksprietjes.
Goudgele wafels
INGREDIËNTEN VOOR 10 TOT 12 WAFELS:
4 eieren
75 gram suiker
1 pakje vanillesuiker
125 gr zachte margarine
125 gr bloem
1 kopje warm water
1 ongespoten citroen
beetje olie om wafelijzer in te vetten
MATERIALEN
Twee grote kommen, een garde
Een elektrisch wafelijzer
Een pollepel
Kwastje om wafelijzer in te vetten
BEREIDEN
Splits de 4 eieren. Rasp de schil van de citroen. Meng de 4 eigelen met de
suiker en vanillesuiker in een grote kom. Werk de zachte margarine, de
bloem, het kopje warme water en de citroenschil erdoor.
Klop de 4 eiwitten stijf met de garde en meng met de rest.
Het beslag moet lekker vloeibaar blijven! Verwarm het wafelijzer.
Vet voor de eerste keer bakken het wafelijzer in met wat olie op een kwastje.
Giet het beslag met de pollepel voorzichtig in het hete wafelijzer.
Bak 10 tot 12 wafels goudbruin… Heerlijk met wat poedersuiker!