Luuks hoekje a-politiek

door • 11 oktober 2013 • Opinie

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]

Luuk fotoLicht melancholisch aten de deelraadsleden een broodje in de pauze van de laatste begrotingsbehandeling, die voor 2014, van Delfshaven. Bij de gemeenteraadsverkiezingen zal de deelgemeente worden vervangen door een stadskwartier en die gaat niet langer over haar eigen begroting. Sowieso zal het gros van de raadsleden, waaronder ondergetekende, waarschijnlijk niet langer volksvertegenwoordiger zijn na 3 maart.

Voor u lijken de verkiezingen misschien nog een hele tijd weg, maar in de politiek zijn de voorbereidingen al lang begonnen. Verschillende partijen zoeken al kandidaat-gemeenteraadsleden en houden referenda voor het lijsttrekkerschap. Voor mijn partij ging ik de deuren langs om te peilen wat er leefde. Wat zouden wij volgens kiezers hier in de wijk moeten aanpakken? Met mijn collega’s deed ik, in nogal opvallende jassen, ook de Graaf Florisstraat aan. Verregaande conclusies durf ik niet te verbinden aan mijn huis-aan-huistochtje. Wel opvallend is dat ook de linkse kiezer zich zorgen maakt over veiligheid.

Ook was er iemand die zich nogal druk maakte over hondenpoep. Het is hoe dan ook leuk om eens wat meningen te verzamelen. Geen onvertogen woord, al heeft niet iedereen in de Graaf Florisstraat tijd voor een praatje over politiek. Misschien wel de mooiste afwijzing kwam door een intercom: “Sorry. Wij zijn VVD-ers en wij hebben het druk!”

[/wc_box]

Volg Luuk
Laatste berichten van Luuk van der Meer (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.