Kids in the Street: Casper

door • 3 juli 2014 • Bewoners, Kinderen

casper2In de serie kids in the street is nu de beurt aan Casper de Wit, en die woont op nr 77A. Begon ik toch weer met een foutje, want ik noteerde routineus Kasper, maar die kleine slimmerik verbeterde me onmiddellijk…KCasper is met C en niet met een K…! En die Casper laat niet over zich heen lopen, dat is wel duidelijk. 9 jaar oud en zit in groep 5 van de,” daar istie weer”, de Montessorischool . Wat hij leuk vindt….eigenlijk alles, hij houdt van werken op school, ach waar hoor je dat nog verzuchtte uw reporter.., en vooral van rekenen. Wat niet leuk is, kan hij echt niet “uit zijn mouw toveren”.  Eigenlijk is hij overal wel goed in, maar met rekenen ligt hij al bijna 2 jaar voor. Jaja, aan zelfvertrouwen ontbreekt het niet bij deze kleine rakker, werken moet je, anders blijf je dom, en dat is niet fijn voor later, heeft hij nu al in de gaten! Omdat het zo goed gaat, kan hij af en toe extra vrij krijgen om naar zijn opa in Duitsland te gaan, zijn moeder komt uit Duitsland. En hoe moet dat dan , in deze hectische voetbalweken, als Duitsland en Nederland tegen elkaar moeten spelen?? Dan is ze voor Nederland, weet hij beslist te melden…oh jee, als dat maar waar is..:) . Misschien weten we het al als deze aflevering op uw digitale mat ligt!

Wat hij leuk van de straat vindt? Leuk, niks aan veranderen, ben er heel tevreden mee, voetbalveld en zwembad om de hoek, sfeer is goed, koken bij Flo is een toppertje en dat zijn Caspers pannenkoeken ook, wat dacht u…? Heeft natuurlijk ook volop vrienden, na enig rekenwerk komt hij al snel tot 8, allemaal aardig, natuurlijk niet de meiden….bewaart hij natuurlijk voor later, dacht ik heimelijk…Wat het mooiste huis is? Elk huis is leuk, maar het gaat er vooral om wie er in woont….kijk, dacht ik, wat een heerlijke “kids-wijsheid”!

casper-en-broerZelf kan hij thuis, als hij zich verveelt, lekker op zijn kamer zijn favoriete liedjes luisteren op zijn I-pod en tegelijkertijd de Donald Duck lezen, ….vroeger las ik die ook, maar echt zonder I-podje…waar blijft de tijd? Soms gaat hij ook wel knutselen of tekenen, maar dat vindt hij toch wel al beetje saai voor zijn leeftijd…Liefst zou hij gaan drummen, maar daar worden zijn vader en moeder een beetje gek van, denkt hij..wie weet,toch een keer? Hij is in ieder geval heel lief voor zijn broertje, of zou dat alleen voor deze foto zijn?

Voetbal is , net als bij zijn vrienden , toch wel de grootste passie, Feyenoord is zijn club en dat zijn goede vriend Jacob voor Ajax is, moet hij vooral zelf weten! Casper voetbalt  bij de voetbalclub Blijdorp, F 5, laatst kampioen geworden, als middenvelder, maar hij schakelt net zo makkelijk naar alle posities, hoort bij de besten van de club, jaja..Wat hij later wil..? Voetballer worden , wat dacht je, maar toen ik voorspelde dat we Casper misschien wel in actie gaan zien bij de wereldkampioenschappen voetbal in Qatar, was zijn besliste reactie…”Nou, daar ga ik niet aan beginnen, ik laat me niet levend doodverbranden”! Zo, dat de bondscoach het alvast weet! Wie weet, word je wel de eerste profvoetballer die helemaal zelf kan rekenen!

Nou Casper, bedankt voor het interview, je gaat het maken, daar is geen twijfel over mogelijk, daar heb geen rekenmachine bij nodig, want dat ben je “zelf”!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.