Ratten, muizen, motten?

door • 28 september 2014 • Bewoners

Stadsbeheer staat klaar!

Een week of wat geleden kregen een aantal bewoners, wonend in een benedenwoning, een brief in de bus van Stadsbeheer waarin een rattencampagne werd aangekondigd. Ratten…altijd toch beetje nare beesten die heel wat mensen tot de verbeelding spreekt, maar nou niet bepaald in positieve zin. Als er ratten in films opdraven , is dat meestal niet om de kijkers een goed gevoel te bezorgen. Rechtopstaande nekharen, dat is op zijn minst het effect. Alle reden voor een gesprekje met de medewerker van Stadsbeheer die deze nooit te winnen strijd voert.

Rattenvanger in actie

Rattenvanger in actie

Wat is het probleem?

De aanleiding voor deze actie komt door klachten van de school, zo vertelde hij. Daar werden ratten gesignaleerd die over het schoolplein tussen de kids van de expats door renden, alarm dus. Die ratten komen onder de schuttingen door vanuit onze tuinen, maar in de winter zoeken ze de kruipkelders weer op, dan hoor je dat irritante geknaag aan van alles, want knagen kunnen ze…..Ze moeten wel, volgens de ongediertebestrijder, want anders worden hun voortanden, zo hard als een betonspijker, te lang en kunnen ze niet meer met fatsoen “aan tafel”….en ze gaan overal doorheen, zelfs door loden leidingen. Dus bestrijding is niet alleen hoogstnoodzakelijk voor de volksgezondheid , maar deze beesten kunnen  ook nog eens behoorlijke schade veroorzaken bij het doorknagen van allerlei leidingen, ze zijn echt niet kieskeurig! En dat er minstens zoveel ratten in onze stad wonen als Rotterdammers, is echt geen fabeltje…ik hoop dat ze er bij de bouw van de nieuwe markthal rekening mee gehouden hebben…..een bordje…”verboden voor ratten” schijnt echt niet te helpenJ.

Wat is er wel tegen te doen?

Allereerst natuurlijk heel voorzichtig met alles wat te eten is nooit laten rondslingeren, vuilniszakken onmiddellijk weg, als de containers tenminste niet vol zitten en na de BBQ geen halve kippen in de tuin laten liggen onder het motto…opruimen komt morgen wel, na al die wijn ben ik nu niet meer bekwaam..! En verder natuurlijk gif strooien, eigenlijk een bloedverdunner waar ze minstens de helft van hun lichaamsgewicht van moeten eten, willen ze in de problemen komen en rijp zijn voor de intensive-care! Ga maar na, een flinke rat weegt een pond, dus er moet heel wat gesnackt worden voor er doden vallen. Het ergste wat hij pas nog aantrof was in een huis waar de stank niet te verdragen was. Bleek onder het ligbad een heel nest ratten , zeg maar een groot gezin, te huizen, via wc en vloer daar terechtgekomen. Ze waren inmiddels overleden na diverse feestmaaltijden van het gestrooide gif, maar niet gecremeerd en dat geeft een gruwelijke stank. Preventie is dus minstens zo belangrijk als bestrijding!

Stadsbeheer doet natuurlijk nog veel meer dan alleen ratten. Ook muizen, motten, kakkerlakken en noem nog maar meer ongedierte op, moeten in paniek raken als Stadsbeheer opduikt. En veel problemen met ongedierte beperken zich natuurlijk niet tot de benedenverdiepingen. Ook doen zij ontruimingen, u weet wel van die huizen die tot aan het plafond vol zitten met verzamelde rommel of lijkbezorging, van mensen die overleden zijn en waar niemand naar omkijkt. Wat dat laatste betreft hoop ik maar dat ze daar flink duimen draaien.

Kortom, heb je een probleem met ongedierte, laat het niet op zijn beloop, laat het zeker niet rotten maar bel : 010-2678446, de afdeling planning van ongediertebestrijding en er komt binnen de kortste keren een vriendelijke medewerker je probleem helpen oplossen….en…het is nog gratis ook, kom daar maar eens om dezer dagen!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.