Kids in the Street: Koen en Vera

door • 14 december 2015 • Bewoners, Kinderen

Zaten we vorige aflevering van kids in the street bijna in de Heemraadsingel, op nummer 122 A, bij Daantje van Tongeren, nu zijn we op aanwijzing van Daantje beland helemaal aan de andere kant van de straat, op nummer 7A, bij Koen Buddingh.
Ze kennen elkaar nou niet eens van school, maar via hun vader en moeder, die vrienden zijn van de ouders van Daantje. Bij de ontvangst van uw verslaggever bleek al snel dat Koen een zusje heeft die er ook mag zijn, Vera, en …toen zij zei dat ze toch ook wel heel graag geïnterviewd wilde worden, ja, toen kon ik niet anders dan zeggen, kom op, we maken er een dubbelinterview van, broer en zus, Koen en Vera.
Een mooi stel, dat kan ik u verzekeren. Geboren en getogen in onze prachtige straat. En allebei zitten ze nou eens niet op de Montessorischool, zoals bijna de hele “kidsstreet”, maar op de Daltonschool de Margriet , in Blijdorp, in de Nolensstraat.

School

Vera, 8 jaar, in groep 5 en Koen, 10 jaar, in groep 7 en, wat ze gemeen hebben, ze zitten allebei in een groep voor hoogbegaafde kinderen. Vroeger heette dat gewoon..heel erg slimme kinderen, maar tegenwoordig is daar een speciale klas voor, een +klas, waar je leert omgaan met je slimheid. Nou, zo legden ze me in koor uit, als je werkjes te makkelijk zijn, veels te makkelijk zijn, leer je dat je om moeilijker, uitdagender werk moet vragen. Dat is nog eens andere koek, dacht ik stilletjes, ik wilde vroeger het liefst huiswerk dat makkelijker was, bij voorkeur veel makkelijker….
Maar Koen en Vera niet, zij zoeken naar uitdagingen, hoewel..taal en spelling levert toch ook wat hoofdbrekens op, gelukkig maar, toch iets waar ze een beetje moeite mee hebben, ze zijn meer van het rekenen. Nou, volgens mij ligt daar ook de toekomst, dus dat zit wel goed, zeker met jonge mensen die heel erg goed kunnen rekenen en voortdurend uitdagingen zoeken.

Sport

Maar ze kunnen meer dan uitstekend rekenen, sporten doen ze natuurlijk ook. Koen zit op voetbal, bij de voetbalclub Zestienhoven, in E8, linksachter of linksvoor, allebei is hij daar los op. Het niveau in het elftal wisselt echter nogal, laatst was er een speler die niet eens wist wat een penalty was, nou ja zeg..!

Vera voetbalt natuurlijk ook, al is het niet in een club, maar op de veldjes vlakbij hun huis, vooral als keepster. Maar haar hart ligt bij streetdance, met een beetje fantasie ook een soort voetbal, maar dan…zonder bal :). Probleempje is natuurlijk wel, dat Koen voor Feyenoord is en Vera voor Ajax, en pappa Jan-Willem ook voor Ajax. Zet hem op Koen, want ik ben als rasechte Rotterdammer natuurlijk ook een Feyenoorder, we gaan ze zien op de Coolsingel als ze kampioen worden!

De straat

Over de straat zijn Koen en Vera meer eensgezind dan over voetbalclubs, mooi, die tunnel van bomen, alleen zouden er wat meer winkeltjes moeten zijn, zoals “vroeger” die vliegerwinkel, of gewoon een winkeltje waar ze klein speelgoed verkopen…. Wat ook wel heel leuk is, er wordt in de straat tenminste van alles georganiseerd, zoals Helloween, jaja, weet ik alles van, minstens 5 x op een avond snoep uitdelen, en dat toevallig op mijn eigen verjaardag :).

Oh ja, dat kleine speeltuintje, dat zou ook meer voor wat grotere kinderen geschikt gemaakt moeten worden. Maar ja, voor hoelang nog, want nog even en speeltuintjes doen er niet zo erg meer toe. Vrienden genoeg uiteraard, samen met vriendje Michiel, uit de Beatrijsstraat, doet Koen mee aan de “beste vrienden quiz”, en dat wordt echt uitgezonden op tv , ik kan niet wachten, Koen op tv, dat lijkt me wel wat, succes verzekerd. Beste vriendinnetje van Vera in de straat is Rosa, zusje van Jacob….ja hoor, ook een Ajax-fan!

Ik zei het al in het begin, een mooi stel, die Koen en Vera, zo jong en toch al zo verstandig, dat belooft wat voor de toekomst, een toekomst vol uitdagingen en die uitdagingen aangaan, daar zijn ze nu al volop mee bezig! Succes, we gaan van jullie horen, dat is zo zeker als wat!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.