Femke’s Kersttip: Hazenrug met pancetta en saliejus

door • 14 december 2015 • Culinair, Opinie

Kerst staat synoniem voor eten, veel en lekker eten. Na de koekjes van vorig jaar, nu een serieuze hoofdgerecht kanshebber: gebraden hazenrug met pancetta en salie jus.

Gemakkelijk maar prachtig wild op tafel. Uit ervaring kan ik zeggen dat dit recept erg geschikt is voor veel eters. Ik heb er vorig jaar met 14 vrienden bijzonder van gesmuld. Voor liefhebbers van Ronald Goedemondt ook een hilarisch recept trouwens! Voor wie dit niks zegt: ‘Ronald Goedemondt Pancetta’.

Hazenrugfilets voor veel mensen

Hazenrugfilets voor veel eters

Recept: gebraden hazenrug met pancetta en saliejus voor 4 personen

  • 2el oliefolie
  • 4 Hazenrugfilet
  • 5 takjes salie ( 5 grote blaadjes apart houden en de rest fijnsnijfen)
  • 100 gram pancetta, in plakjes
  • 3 el boter
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • flinke scheut rode wijn (gebruik de wijn die je bij eht gerecht drinkt)
  • 100 ml wildfond

Overige benodigdheden: keukentouw

Bestrooi de hazenrugfilet met zout en peper, leg een groot salieblad op het vlees en omwikkel het met pancetta. Wikkel er keukentouw omheen om het vlees vast te binden. Leg het vlees op een bord en leg het tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Hazenrug pakketje in de maak

Hazenrug pakketje in de maak

Haal het vlees 30 min voor het bakken uit te koelkast. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de haasfilet in 5 min rondom goudbruin aan. Voeg de helft van de boter toe en bak het vlees nog ongeveer 3 min. Haal het vlees uit de pan en laat het op een bord even rusten (dek af met aluminium folie).

Voeg de rest van de boter toe aan de pan, bak de sjalot en voeg de fijngesneden salieblaadjes toe. Bak even mee. Blus de pan af met een scheut rode wijn en de fond. Kook de jus nog enkele minuten tot het iets dikker begint te worden. Snijd de haas schuin in plakken en schep de salie jus erop. Lekker met allerlei kleuren (en chiochia!) bieten en aardappelpuree. Referentie: Delicious 2013

Smakelijk!

Laatste berichten van Femke de Jonge (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.