Nieuwe Buren op 110A – Noortje, Lennaert, Ole en Doris

door • 17 juni 2017 • Bewoners

Het is op een vrijdagavond, juni 2017, wanneer ik eindelijk ga buurten bij de nieuwe bewoners op 110A.
Het benedenhuis op 110A kwam vorige zomer in de verkoop en had aan belangstelling niet te klagen. Het Te Koop bordje was snel verdwenen waarna een team bouwvakkers het huis enkele maanden onder handen nam voor een zeer ingrijpende opknapbeurt. Ik liep er elke dag langs, gluurde af en toe naar binnen, en zag het interieur drastisch transformeren van een schrootjes, jaren vijftig plaatje naar een strakke moderne look.

Nog voor de verbouwing goed en wel klaar was trokken de nieuwe bewoners er al in, en polste ik of ze in waren voor een Nieuwe Buren interview. Dat waren ze, maar eerst moet alles op orde. Dat is inmiddels zover, en na veel reminders, whatsappjes en bijna-afspraken, hebben we nu tijd gevonden voor een nadere kennismaking.

Het gezin bestaat uit Noortje, Lennaert en hun kids Ole (4) en Doris (1). Zowel Noortje als Lennaert blijken hippe Rotterdamse ondernemers met ieder een eigen zaak. Kijk, nu snap ik waarom de agenda’s zo vol zitten…

Noortje

Noortje heeft de Design Academy gedaan in Eindhoven. Na zeven jaar gewerkt te hebben bij Studio Wieke Somers heeft ze met een compagnon een eigen ontwerpstudio opgericht, Studio Tomorrow, waarin ze zich richt op onderzoek en materiaalontwikkeling voor mode en interieuren. Hun studio huist in het Post CS gebouw aan het Delftseplein.
Van halffabrikaten maken ze nieuwe innovatieve materialen en ontwerpen die ze daarna weer toepassen in interieuren als tapijten, vloerkleden of wanddecoraties. Wanneer ze me haar portfolio laat zien, krijg ik een beter beeld bij de diversiteit van haar werk. Op haar klantenlijst staan onder meer Kino (het oude Lantaren Venster) en het bedrijf van manlief Lennaert. Zo om me heen kijkend in de woning is daar ook Noortjes designhand terug te zien, onder meer in de keuze voor de strakke gietvloer.

Lennaert

Lennaert heeft samen met twee compagnons een IT/Marketingbedrijf, Bridgevest, gehuisvest aan een schitterend pand aan de Van Vollenhovenstraat tegenover het Westelijk Handelsterrein. Het bedrijf is actief in een momenteel sterk opkomende sector, de zogenaamde FinTech. (FinTech is en term die staat voor alle innovatieve financiële producten en diensten die de manier waarop we met geld omgaan vereenvoudigen en versnellen en de traditionele financiële wereld op zijn kop dreigen te zetten.) Lennaert specificeert het nog iets verder, wat zij doen is voornamelijk Pensiontech, software maken voor pensioenuitvoerders die de pensioenafhandeling voor alle partijen makkelijker, toegankelijker en flexibeler moet maken. Het bedrijf is snelgroeiend en heeft inmiddels 25 werknemers. Als partner houdt Lennaert zich met de klantprojecten bezig en stuurt de projectmanagers in zijn bedrijf aan.

Waar komen jullie vandaan?

Het stel heeft de roots in Brabant, in de illustere dorpjes Grave en Nistelrode. Ze hebben bij elkaar op de middelbare school gezeten maar zijn geen oude schoolliefjes. Pas toen ze beide in Rotterdam woonden en elkaar tien jaar geleden tegenkwamen, begonnen de vonken over te springen.
Voordat ze de woning in de Graaf Florisstraat betrokken hadden ze een op bovenwoning in de Breitnerstraat. Daar woonden ze hartstikke fijn, ook daar was ook een leuke community in de straat, maar voor de kinderen leek een woning met tuin toch beter en zo kwamen ze na veel zoeken in de Graaf Florisstraat terecht. Ergens, op een bepaalde website, had Lennaert al heel veel gelezen over deze straat…

IJsland

Qua vakanties hebben ze een voorkeur voor koelere landen. Deze zomer gaan ze met het hele gezin naar IJsland, lekker rondtrekken en kamperen. Daarnaast verheugen ze zich op de eigen tuin… Twee dagen na mijn interview zie ik het tuiniersbedrijf met groot materieel arriveren om het oerwoudje achter het huis aan te pakken. Dat gaat vast ook heel fraai worden…

Noortje en Lennaert bedankt, welkom in de straat en veel woonplezier gewenst!

 

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.