Liesbeth Levy – Life is what happens to you while you’re busy making other plans

door • 25 december 2017 • Opinie

[wc_box color=”secondary” text_align=”left” margin_top=”” margin_bottom=”” class=””]

Tijdens mijn studie had ik twee vriendinnen die met elkaar gemeen hadden dat ze beide beeldschoon waren. De ene was een langbenige gazelle met flonkerbruine ogen en lang golvend haar. De ander een blondine met playboy maten en een ondeugende lach. Ikzelf was rond die leeftijd een filosofisch ingestelde kritische pre-adolescent die een aanbod om de Foxy Fashion poster te sieren had afgezegd omdat modellenwerk tegen mijn Marxistische principes was. Tandenknarsend kijk ik vandaag de dag Holland Next Top Model wetend welke carrière er voor mij in het verschiet had kunnen liggen.

Ja das war einmal. Ik herinner me ook nog goed onze uitgaangsrituelen. Als de avond nog jong was werd er uren voor de spiegel doorgebracht. Terwijl ik knikkebollend lag te wachten tot de dames klaar waren, werden er nog nagels gelakt, hier en daar een haartje uitgetrokken en verschillende pumps verwisseld. Terwijl de opwinding steeg zakte mijn energie pijl tot een nulpunt en dan moest de avond nog beginnen!

In de dansgelegenheid (Dansen bij Jansen) waar wij ons als 18-jarige achtte te vermaken, zat ik meestal eenzaam en zwijgend aan tafel met voor me een glas rode wijn. Gelukkig had ik als beginnend filosoof veel om over na te denken dus het was zeker geen weggegooide tijd.

Een paar maanden geleden moest ik weer aan die tijd denken toen ik in het kader van Mooi, Mooier Middelland een avondwandeling maakte onder leiding van Team Zebra. Doel van de wandeling was om te onderzoeken of het in Middelland wel veilig op straat is in de avond en nacht.

Samen met twee blonde dames van Team Zebra bezocht ik verschillende cafés. En ondanks dat we geen 18 meer zijn maar dik in de veertig en vijftig werd het een dolle tocht waar ik – ondanks dat het twee dagen duurde voor ik weer hersteld was – met veel genoegen aan terugdenk. Tastbare herinneringen zijn er niet want het leek Team Zebra beter om geen foto’s van dit uitstapje op Social media te zetten.

John Lennon heeft het zo mooi gezegd life is what happens to you while you’re busy making other plans. Terwijl je serieus op stap gaat om de veiligheid in je buurt te onderzoeken, beland je midden in een corrigerende ervaring. Inmiddels zit ik weer veilig onder de Kerstboom de Dialectiek van de Verlichting te lezen, maar het is fijn om te beseffen, dat het leven in Middelland vol verrassingen zit.

[/wc_box]

Laatste berichten van Peter (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.