Nieuwe Buren: Elma en Roeland

door • 31 maart 2018 • Bewoners

Er zijn weer te veel nieuwe buren in de straat om allemaal te bezoeken. Deze keer valt de eer aan Roeland en Elma.

Wie zijn jullie?

Roeland is een Drent van oorsprong, uit Meppel, maar daar hoor je niks van bij hem. Hij heeft geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus en is nu bijna volleerd arts, in september is hij klaar. Hij is momenteel werkzaam bij een praktijk in Dordrecht.

Elma is in Rotterdam geboren, maar heeft haar jeugd doorgebracht in Engeland, Oman en ook nog even in Schotland. Haar vader komt uit de UK en heeft een internationale carrière, dan krijg je dat. Nu ze weer terug is in Rotterdam is het cirkeltje rond voor haar.
Ze heeft econometrie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit – waar ze Roeland tegen het lijf liep! – met een master in financiële economie. Momenteel werkt ze als supply chain manager bij Coty, het moederbedrijf van merken als Max Factor, Wella, Sally Hansen en nog veel meer.

Waarom de Graaf Florisstraat?

Het stel bewoonde hiervoor een appartement aan de Spoorssingel, in Rotterdam Blijdorp, of is dat nu Noord? Ze zochten een groter huis, met een tuin, en nog steeds lekker dicht bij het station. Dat bleek uiteindelijk in de Graaf Florisstraat te koop. Een straat waar ze ook al mensen kenden, zoals Puck en Fons.  Best kans ook dat ze in de toekomst zich nog eens op een straatborrel vertonen.

Verbouwing

Hoewel ze er pas sinds een paar weken wonen, hebben ze vorig jaar 1 augustus de sleutel al gehad. Afgelopen halfjaar echter was het huis het domein van de aannemer, die een zeer grondige makeover uitgevoerd heeft. Het meest in het oog springend is de keuken naar het midden van de huiskamer. De oorspronkelijke keuken is bij de huiskamer betrokken. Heel fraai gedaan. De entre-suite deuren, die bij de sloop van de entre-suite beschikbaar kwamen, zijn in klapvorm herbruikt bij de entree van de gang naar de huiskamer.

Het kookeiland is supermodern, met Quooker, een inductiekookplaat, en een afzuiger in het fornuis, die naar beneden afzuigt. Verder springt de achterpui in het oog. De oorspronkelijke houten is geheel vervangen door een nieuwe pui, op maat gemaakt uit donkere aluminium pui met hele slanke kozijnen die voor een optimale lichtinval zorgen. Dat had ik nog niet eerder gezien in onze straat.
Elma en Roeland zijn er heel fier mee, en prijzen hun aannemer, timmerbedrijf Gert Bouterse uit Schiedam.

En verder?

Verder gaan ze nu eerst even lekker wonen, en aan de tuin werken. Die is nog een beetje stenig momenteel. Als dat gedaan is, wil Elma lekker gaan bakken in haar droomkeuken. In geval er echt niets meer te doen is, zijn er nog wat oude hobbies die afgestoft kunnen worden, zoals wielrennen, en legpuzzels leggen!

Welkom in de straat!

 

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.