Klusweekend

door • 17 juni 2018 • Vereniging

Wie kent dat gevoel niet, dat als je ergens jaren woont de boel een beetje aftands dreigt te worden, dat het tijd wordt om de handen uit de mouwen te steken voor een grote schoonmaak.Zo was het in ons verenigingspandje niet anders, het wit was niet wit meer, het rood vertoonde teveel beschadigde plekken, de verlichting zou in een jeugdsociëteit uit de jaren 70 niet misstaan hebben. Om nog maar te zwijgen van alle rotzooi  die zich in de loop der jaren in de geheimzinnige kelder had opgehoopt. En wat te denken van de keuken, een bijna wonderbaarlijke stapeling van potten en pannen, glazen en bekers, messen, vorken en lepels, en dat in grote hoeveelheden, en vaak sporen vertonend van intensief gebruik, verlicht door kille, kale peertjes aan het plafond.

Na ampel beraad besloot het bestuur, wat klinkt dat toch altijd deftig, maar we laten ons gewoon tutoyeren, jawel☺, er niet alleen een schoonmaak van te maken maar ook een behoorlijk complete ‘refit’, zo heet dat tegenwoordig….Maar dat kan het bestuur, Audrey, Jelte, Suzy en Tony, natuurlijk niet alleen, dus werd een intekenlijst opgehangen om vrijwilligers te werven. En ja, die vrijwilligers meldden zich spontaan, een planning werd gemaakt, de klusdag werd al snel een klusweekend, spullen werden aangeschaft, een steiger besteld en 26 en 27 mei was het zover, aan de slag.

Op bijgaande foto’s is goed te zien, dat er niet alleen koffie werd gedronken door de zaterdagploeg maar vooral stevig geruimd, weggegooid, gepoetst en onze ‘veurzitter’ Audrey vulde hoogstpersoonlijk de aangerukte boedelbak, want wat er allemaal tevoorschijn kwam…Pronkstuk is toch wel de nieuwe verlichting, waar menige voorbijganger jaloers naar kijkt en verzucht…zoiets ‘urbans’ zou ik ook wel willen, maar alle gekheid op een stokje, wat een geweldige verbetering! De zondagploeg heeft vooral het schilderwerk voor zijn rekening genomen, het diepdonkere rood is weer echt dieprood, het wit van de muren is weer helder wit en de nieuwe panelen ( ontworpen en gerealiseerd door Carien Hooykaas) met de foto’s van de verenigingsleden, komen prachtig uit. En niet te vergeten , de sfeervolle straatprenten van Jeroen van der Beek, wat een mooie combinatie. Het bestuur bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd nogmaals van harte, het kan niet vaak genoeg gezegd zijn.

We mogen er als straat, als buurt zelfs, trots op zijn dat we zo’n fijne plek hebben, waar je je thuis kunt voelen en de straat meerwaarde geeft, sociale cohesie heet dat in het jargon. Heel veel mensen, straten of zelfs buurten zullen daar jaloers op zijn en dit als lichtend voorbeeld zien. De uitdaging is natuurlijk om het zo te houden en zelfs te verdiepen en te verbreden. Dus kom, doe, initiatieven zijn altijd welkom!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.