De Groene Graaf Floris – Klimaat in de Straat

door • 1 juli 2018 • Bewoners, Groen, Nieuws

De Graaf Floris wil natuurlijker, klimaatsensitiever en socialer worden. Iets liever, iets minder hard en formeel. Om mee te helpen dat jouw kelder bij toekomstige stortbuien niet direct vol staat. Aan de noodzakelijke vernatuurlijking van de stad. En aan het vergroten van de woonkwaliteit. Om de kwaliteit van onze unieke straat verder te vergroten. En om zo bij te dragen aan de opgaven van de stad.

Regenpijp afkoppelen

Het begint op de kruising midden in de straat, voor onze collectieve huiskamer. Er wordt één regenpijp afgekoppeld van het riool, en water wordt opgevangen in een ton, stroomt zichtbaar over te tegels en opgenomen in een groot, groen blok. Een frisse pluk groen, als spons, precies genoeg om een hoosbui aan te kunnen. En een fijne plek om te zitten, ontmoeten en spelen. Gemarkeerd door een karakteristieke Middelland-bank.

Verdere vergroening

Een prototype, wat doorgezet kan worden in de rest van de staat en de wijk, rondom de voeten van de platanen – altijd groen, soms met spelen, soms een bank. Natuurlijk in overleg met zijn bewoners en gemeente.
Het is een aanzet voor een verdere vergroening: Op de koppen – de wegwaaihoek op de Beukelsdijk-kruising en rond het electra-huisje. Mogelijk een vervolg op de XL-geveltuinen en een voortuin voor het Chinees bejaardentehuis. En natuurlijk als inspiratie voor jouw achtertuin.

Dus: Tegels eruit, planten erin. Gebruik het water. En deze ‘upgrade’ om fijne plekken te maken. Welkom, Groene Graaf Floris.

Meedoen?

Wil je hier meer over weten of wil je meedenken, laat onderstaande initiatiefnemers dat weten of mail franz@zieglerbranderhorst.nl

Groet,

Franz, Jeroen, Audrey en Nienke

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.