Bier drinken bij De Burgemeester

door • 11 april 2019 • Buurt en wijk, Horeca en Winkels

Een Hollands eetcafé, een Turks restaurant, het mooi gelegen hoekje op de Meineszlaan en de Vierambachtstraat, tegenover Museum voor Paal, kent een roemruchte horecageschiedenis. Sinds enige tijd zijn er nieuwe uitbaters, een frisse look en een nieuwe naam: De Burgemeester. Het café is me al van diverse kanten getipt, en bij een eerder bezoek had ik de eerste Graaf Florisstraatbewoners al gesignaleerd. Hoogste tijd dus voor een TelegraafFloris caférecensie!

Bruin café in een nieuw jasje

Het is een zaterdagavond in maart als ik aanschuif bij Merijn, samen met zwager Anne, eigenaar van de Burgemeester. Een bruin café in een nieuw jasje, dat is wat ze met de bar en proeflokaal willen neerzetten. Drankjes, koffie en hapjes van hoge kwaliteit, zo veel mogelijk lokaal, en met liefde en kennis van zaken geserveerd. Verder is er snelle Wifi, voor de ZZP-ers overdag, en is het betalen Pin-only.

Lefort Tripel!

Dat de heren een verhaal hebben bij het lekkers dat ze serveren, was me bij mijn eerdere bezoek al gebleken. Toen werd mij Lefort Tripel van de tap aangeraden, een goudblond bier dat (in 2016) als beste tripel ter wereld verkozen is. En warempel, echt heel lekker! Zo’n bier waarvan de smaak nog dagen op je tong blijft nagalmen.
Naast Lefort hebben ze nog 5 bieren op de tap, een hele reeks op fles, en een mooie wijnkaart. Let wel op, het bord met de tapbieren komt zonder prijsvermelding. Hou je rekening in de gaten, of check de prijzen op de kaart, mocht je op een beperkt budget de hele lijst wil afwerken.

De Bierkaart

Hapjes

Vanuit het kleine keukentje serveert de kok een daghap, met keuze uit drie gerechten van een wekelijks veranderende kaart. De borrelhapjes zijn ook het proberen waard, met name de verschillende soorten bitterbal: gevuld met vlees, met oesterzwam (vanuit Rotterzwam) of met rode biet.

bietenbitterbal

Grondige verbouwing

Hoewel dit hun eerst eigen zaak ik, hebben Merijn en Anne al behoorlijk wat horeca ervaring. Hiervoor werken ze beide in diverse tenten, als laatste in de Markthal, als managers bij Basq en World of Drinks.
Alvorens ze dit etablissement betrokken, hebben ze de zaak grondig verbouwd. Alles is eruit gesloopt, en vernieuwd. Het resultaat is een lichte open ruimte, met een eerste verdieping vanwaaruit het mooi uitkijken is naar buiten, en via de vide naar de begane grond. De opzet met tafeltjes met bediening en een counter aan de raamkant, geeft het interieur een open karakter. Als klant kun je lekker naar buiten kijken, ben je betrokken bij buitenruimte en de zaak ziet er aantrekkelijk uit voor voorbijlopers.

Geen centrale bar

De tafeltjes-opzet en het ontbreken van een centrale bar, maken deze bar minder aantrekkelijk voor wie in de kroeg juist aanpsraak zoekt en nieuwe mensen wil leren kennen. Dat is een bewuste keuze van Merijn en Anne. Zo houden ze een bepaald type barhanger buiten de deur.
De Burgemeester is meer een plek om met bekend gezelschap onder het genot van een hapje en een drankje even lekker ongestoord bij te praten, of ongestoord te werken. Met een wat grotere club is het even zoeken naar een plekje en wat tafeltjes schuiven, maar waar een wil is, is een weg. Je kunt ook altijd reserveren, vertelt Merijn er nog bij, of bijvoorbeeld de hele vide afhuren, voor een groter gezelschap.

Ik bezocht de Burgemeester in gezelschap van de bierpapa’s van de Vierambachtschool. En wat bleek nou? Bareigenaar Anne is ook een papa van de Vierambacht! Dat schept een band. We hebben een leuke avond gehad, en er volgen er vast nog meer.

Een aanwinst voor de buurt!

Het Café-keuringsteam (Bierpapa’s van de Vierambacht)
Laatste berichten van Peter (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.