Restaurant Mosaic

door • 12 april 2019 • Buurt en wijk, Horeca en Winkels

Vrijdag 5 april vond de feestelijke opening plaats van Restaurant Mosaic op het hoekje van de Middellandse Straat met de Aleiddisstraat, naast wasserette Melrose. De straat werd verblijd met getrommel van oosters verklede trommelaars en er was een heuse dromedaris ingehuurd, die, zo vernemen we later, die dag 3000 keer op de foto ging.

Modern Marokkaans

Het is een weekje later als we kennis maken met Abdul, de trotse eigenaar, en zijn zoon die af en toe bijspringt voor het Nederlands. Abdul is behoorlijk druk met het inwerken van nieuw personeel, en het bedienen van klanten. Wij krijgen koffie en fristi en wat tijd om de zaak en de kaart eens goed te bekijken.

Vergeleken met de andere horecagelegenheden in de Middellandse Straat is Mosaic, voorheen een haarwinkel, een behoorlijk grote zaak. Het biedt ruimte aan zo’n 15 tafeltjes, sommige met stoeltjes, andere met bankjes. Het meubilair is modern en donkerbruin, evenals de vloer. De hoeklocatie en de hoge ruiten aan twee zijden zorgen voor veel licht. Op de wanden en in de servethouders komt een fraai oosters motief terug.

De Menukaart

De kaart is een mooie mix van Nederlands en Marokkaans, alle gerechten voor redelijke prijzen, onder de €20,-. Zo vinden we onder andere hamburgers, tajines, lamskoteletten, bastilla, gegrilde dorade en piri-piri. Tot onze tevredenheid staat er ook een vegetarische hamburger op de kaart. Voor de kids is er een kindermenu.
Qua drinks is er thee en koffie in velerlei variaties, allerlei limonades en smoothies. Alcoholica ontbreken.
We hebben zelf geen gerecht geprobeerd, maar andere restaurantbezoekers wisten ons te verzekeren dat hun gerecht buitengewoon smakelijk was.
Als Abdul bij ons aanschuift, vertelt hij dat hij nog niet tevreden is met de kaart. Volgende week, komt er een nieuwe, een nog uitgebreidere.

Abdul

Abdul blijkt een ware serial entrepreneur. Dit is zijn achtste onderneming. Hiervoor was hij onder meer caféhouder, runde hij een snackbar, had hij een autowasserij, zat hij in de autoverkoop en meer.
Zijn ambitie met Mosaic is er een zaak van te maken waar Nederlandse en Marokkaanse families samen kunnen komen. Volgens hem zitten veel Marokkaanse families nog vast in een oud systeem, waarbij de vrouwen en kinderen thuis eten en niet naar restaurants gaan. Dat wil hij graag veranderen.

de opening met trommelaars en een dromedaris

Terras

Het terras bij het restaurant, gelegen in de oksel van de Aleidisstraat, is minstens zo groot als de binnenruimte. De gemeente is langs geweest en heeft Abdul vermaand zijn terras terug te brengen tot hoogstens vier meter buiten de deur. Zo zijn de regels, tot frustratie van Abdul. Volgens hem houdt hij met zijn grote terras juist blowende en bierdrinkende hangjongeren van het pleintje weg.
Voor het terras heeft Abdul nog een glijbaantje in de planning.

Vergaderruimte

Zijn restaurant verhuren voor feesten en partijen? Daar wil Abdul niet aan beginnen. Maar hij heeft wel een kantoor alias vergaderruimte te huur, achter het restaurant. Hier komt binnenkort nog een blackboard te hangen waarmee het ook voor cursussen en onderwijsdoeleinden geschikt wordt. De TU Delft heeft er al gebruik van gemaakt.

In de vaste overtuiging hier snel een keertje een hapje te eten, nemen we afscheid van Abdul.

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.