100 jaar Graaf Florisstraat – Tijd voor een feestje?

door • 12 april 2019 • Buurt en wijk, Festiviteiten, Geschiedenis

Tijd voor een feestje! Maar wat voor een feest? Om daar achter te komen hebben we jullie hulp nodig.

Middelland bestaat volgend jaar ± 100 jaar. Sommige delen zijn ouder en sommige jonger, vandaar de ±. Onze Graaf Florisstraat, gebouwd tussen 1914 en 1924 bestaat in 2020 (75 jaar na de Tweede Wereldoorlog) dus ook ± 100 jaar.

Overweging: organiseren we een feest voor de hele wijk of alleen in onze eigen straat? Of mobiliseren we de hele wijk om ‘deelfeesten’ te organiseren in verschillende straten? Hoe groot of klein het ook wordt, er gaat in 2020 iets gebeuren.

Hoe? Bijvoorbeeld door met een tijdlijn de geschiedenis zichtbaar te maken op de huizen, in de huizen, voor de huizen. Telkens in stappen van tien jaar, vanaf 1920 tot 2020. Of door tien toneel-/muziekstukken verwijzend naar verschillende tijdsperioden.

Oproep: heb je leuke ideeën of organisatietalent of twee rechterhanden? Wil je meedenken over de feestplannen, of wil je helpen bij het organiseren (vergunningen, subsidies, catering, straatafzetting, geluid, enz., enz.)? Alle hulp kan gebruikt worden!

Aanmelden: meld je bij Carine Hooykaas, via carinehooykaas@gmail.com. Woensdag 17 april is er een eerste brainstorm bij Carine thuis.

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.