Superbakkie!

door • 12 april 2019 • Buurt en wijk, Horeca en Winkels

Slecht nieuws: Espresso Dates is niet meer. Goed nieuws: we hebben er Superbakkie voor in de plaats gekregen! De TelegraafFloris ging er langs, proefde de koffie en vlaai, en sprak met de trotse eigenaren, Diana en John.

Fris Interieur

In vijf weken hebben ze het vorige lunchcafé onherkenbaar verbouwd. Het hoge interieur oogt fris en lente-achtig, met lichte kleuren, wit, pastel, en een blank houten vloer en lambrizeringen. Een aantal fraaie accessoires, met een knipoog naar het verleden, geven de lunchroom een eigen karakter en een persoonlijke tint. Zo hangt er een oude accordeon aan de wand en komt er nog een oude authentieke speelgoedtrein onder het plafond te hangen.

het restaurantgedeelte

Ze hebben de diepe ruimte van het etablissement functioneel in drieën verdeeld: voorin de zaak is het restaurant-gedeelte met tafeltjes en stoeltjes, dan volgt de bar met krukjes, en achterin bevindt zich het lounge-gedeelte.

Tijdens ons bezoek wordt één de laatste loodjes uitgevoerd: John is druk bezig een oude jukebox, die nog van Diana’s vader is geweest, naar de zaak te krijgen. Na jaren opslag wordt deze vandaag naar de lunchroom versleept. Later die middag zullen we hem nog bewonderen, net als de naam van het de lunchroom, waar in de tussentijd de voorruit mee beletterd is.

Koffie, Vlaai en Bonbons

We proeven de koffie en de appelsap, hartstikke lekker!, en dan krijgen we ook nog een stuk van de vlaai waar John maar niet over uitgepraat raakt. Elke dag vers vanuit Maastricht! En inderdaad, hij is niet te versmaden, lekker met kruisbessen!

Naast vlaai en koffie serveert Superbakkie diverse ontbijt en lunchgerechten. Enkele klappers van Espresso Dates, zoals de Tosti Sucuk, hebben ze op de kaart gehouden.

Diana verkoopt ook nog overheerlijke bonbons!

de lounge

Kinderfeestjes

Superbakkie is geopend van 8:00 tot 18:00. Op zondagen is de zaak gesloten voor publiek. Diana wil op termijn op zondagen kinderfeestjes gaan organiseren. Afhankelijk van de wensen wil ze een clown inhuren en voorzien in spelletjes. Ideaal voor ouders die hun eigen woning willen sparen.

John en Diana

John en Diana, van oorsprong Amsterdams en Haags, hebben een tijd aan de Middellandse Straat gewoond, aan de overkant. Inmiddels wonen ze aan de Essenburgsingel. Diana is altijd in de catering werkzaam geweest en staat voor het eerst in een eigen zaak. John, al acht jaar woonachtig in Rotterdam, is werkzaam bij Nagtegaal Vastgoed, eigenaar van een aantal panden aan de Middellandse Straat. Vanuit die functie is hij betrokken geweest bij het recentelijke herstel in de oorspronkelijke staat van de winkel- en restaurantgevels in de Middellandse Straat, zoals bij supermarkt Ayoub en bistro Belèn aan de overkant.

de jukebox

Veelzijdig horecagebied

Inmiddels kunnen we stellen dat dit stukje Middellandse Straat zich tot een veelzijdig horeca gebied ontwikkelt, met voor ieder wat wils. Zo zit er Shino, IJssalon Capri, Bistro Belèn, Mr. Non No, Restaurant Mosaic, Juffrouw van Zanten en De Burgemeester. Voor het gemak sla ik dan nog een hele reeks aan tussenliggende snackbars, shoarmatenten en thuisbezorgers over.
Op de hoek met de Heemraadssingel, tegenover Juffrouw van Zanten, wordt momenteel nog hard gewerkt aan een heuse wijnbar.

Superbakkie is een aanwinst voor de buurt en lijkt een waardige vervanging van Esspresso Dates.

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.