Mr. Nonno

door • 6 juli 2019 • Buurt en wijk, Horeca en Winkels

Het is alweer even geleden dat uw veurzitter bij Mr. Nonno binnenstapte voor een proeverij en een interview. Het typen lukte toen nog niet zo goed, vandaar dat de Telegraafflorislezers pas een editie later het relaas voorgeschoteld krijgen. Maar het is het wachten meer dan waard geweest. De conclusie is dan ook: gaan!

Broer en Zus

Lianne en Vincent Nobel, zus en broer, bestieren dit leuke tentje aan het Middellandplein, nr. 18A. Zelf wonen ze in Noord. Ze hebben lang in de horeca gewerkt, veel gereisd en hadden een droom om een eigen zaak te beginnen. Nu zijn ze samen in business. De naam van de zaak is een ode aan hun grootvader (Nonno = opa in het Italiaans). Hij was het die hen de liefde voor het ondernemen en hard werken bijbracht. Opa zelf zat niet in de horeca, maar was wel een ondernemer pur sang.

Eclectische Mix

Eerst wilden Vincent en Lianne iets met de Italiaanse keuken doen, maar dat idee hebben ze helemaal losgelaten. Het is een eclectische mix van gerechten, alles wat op de kaart staat vinden ze zelf lekker.

De inspiratie voor kaart en inrichting komt uit hun vele reizen. In Azië logeerden ze vaak in hostels. Die vrije, toegankelijke sfeer willen ze ook neerzetten in hun tent. Je kan dus ook bij Mr. Nonno terecht voor een ontspannen gesprek, wat werken of een spelletje halen uit de kast die boven staat en ter plekke spelen.

En in het souterrain kun je een gedeelte reserveren voor een werkbespreking of een (kinder)feestje. En als het niet apart gereserveerd is, is het een speelhoek voor de kleinsten. In de hele zaak vindt je stopcontacten voor laptops en telefoonopladers. Ook een ideale werkplek dus voor vrije jongens en meisjes.

Als ik langskom in maart zijn ze nog niet lang open. In de weekenden is het al goed druk. Het is een leuke mix van mensen die er komt: gezinnen, studenten, mensen van verschillende culturen, zakenmensen die meetings houden. Vandaag zijn er opvallend veel gezinnen gekomen – zomaar op een doordeweekse dag.

Pancakes

De menukaart bevat voor elk wat wils: vegan, vlees, gezonde taart of lekker vet. Wij zijn gekomen voor de pancakes. Als half Amerikaanse ben ik opgevoed met ‘american pancakes’, dus mijn lat ligt hoog. In Nederland kom ik niet vaak de ‘echte’ versie tegen (behalve die ik zelf bak en we intussen ook bij Koken à la Flo hebben bereid). Maar bij Mr. Nonno is het alsof in een brunchtentje in New York binnenstap als ik mijn ogen dicht doe en mijn mond open. This is the real stuff! En dat ze vegan zijn, dat proef je er helemaal niet aan af, het is gewoon verrukkelijk.

De favoriet van Lianne: “All the good stuff pancake” met avocado, ei, bacon en cheddar.
Ik neem de ‘Walk in a fruity forest’ met bramen, rode bessen, frambozen en botercrème. Zoonlief gaat voor de ‘Caramel dipped banana’: banaan, caramel, fudge en botercrème. Hij helemaal blij met de rijkelijk bestrooide stukjes caramel. De volgende keer vraag ik voor hem (zonder dat hij het hoort) een portie met iets minder caramel – hij heeft al energie genoeg van zichzelf. Manlief – uw andere co-voorzitter – gaat voor de ‘Sweet bacon’: spek en maple syrup. Ondertussen spelen wij een spelletje Pim-Pam-Pet. We drinken er jus bij (echt vers geperst) en een smoothie. Heerlijk. Voor een kind van 6 is die smoothie wel erg groot, dus mijn advies: delen. Ook de koffie is uitstekend.

Volle Tent

Mr. Nonno is 7 dagen in de week open. Op vrijdag en zaterdag zelfs tot 20 uur. Dat mag nog beter lopen zegt Lianne als ik haar interview. Maar in de maanden erna zie ik vaak een volle tent, dus volgens mij is dat al helemaal goed gekomen.

Ze serveren in de avond verschillende ‘bites’ als swimming cookies (viskoekjes), corny chicken (kupkoekjes met mais en kaas) en ‘bowls’. De bites willen ze nog gaan uitbreiden. Ook hebben ze speciale bieren. Ik vertel over de verschillende bierbrouwers die de Graaf Florisstraat rijk is. Daar hebben ze zeker oren naar. Dus mocht een van de lezers op zoek zijn naar een lokale afzetmarkt: denk aan Mr. Nonno. Ook in de honing van Audrey zijn ze geïnteresseerd. Geïnteresseerden met ervaring in de horeca mogen zich ook altijd bij hen melden.

Het is leuk om de passie, liefde en ambitie te zien die Lianne en Vincent hebben voor hun zaak en de ingrediënten. Ze hebben er duidelijk plezier in. En wij hebben er weer een super leuk tentje bij in onze buurt!


Nina Huygen

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.