Halloween

door • 1 november 2019 • Buurt en wijk, Festiviteiten, Kinderen

Halloween 2019 was weer een groot succes.

De griezels en engerds van de kookclub Koken à la Flo hadden zich op woensdag vast voorbereid en een heerlijke heksen-pompoensoep gebrouwen, (vega)worstjes tot mummies getoverd en afgehakte-vinger-koekjes gebakken.

Op donderdag 31 oktober stond alles daardoor op tijd klaar. Tijdens het eten begon ook het schminken. En toen het Hoekpandje steeds voller werd, ging de eerste groep vast van start, waarna een tweede groep volgde. 

Vele bewoners hadden hun huis of zichzelf flink uitgedost, waardoor het rondtrekken door de straat bijna net zo’n beleving is als de deur open doen voor alle spoken/heksen/super hero’s/feeën/en wat dies meer zij. Spannend! En soms ook wel griezelen. Zoals ook die heel erg echt uitziende afgehakte-vinger-koekjes voor sommigen te eng waren om aan te pakken…

Halloween wordt steeds populairder als feest, en de Graaf Florisstraat e.o. een populair gebied om ‘buit’ binnen te halen en te komen kijken naar al die mooie uitdossingen.

Kinderen en ouders uit de hele wijk komen naar onze straat. En ook de uitnodiging voor het koken en samen vieren van het Hoekpandje blijkt rond te gaan in app-groepjes op diverse scholen, waardoor we enkele ‘verdwaalde’ niet-leden binnen hadden die zich afvroegen in wiens huis ze nu op bezoek waren. Eh… dat was nu ook weer niet de bedoeling.

Wat ons betreft blijft dit feest erin! We hebben nog een heel jaar om na te denken over hoe we het volgend jaar gaan aanpakken… Suggesties zijn welkom, te richten naar kokenalaflo@gmail.com

Nina Huygen

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.