Halloween bij Ole

door • 2 november 2020 • Bewoners, Festiviteiten

Het Koken à la Flo team is de afgelopen tijd meermaals benaderd met de vraag of Halloween dit jaar doorgaat in de Graaf Floris. Inderdaad, het is een mooie traditie. Al jaren gaan op 31 oktober drommen kinderen door onze straat, verkleed als griezels, monsters en superhelden. Een rijke buit aan snoepgoed innend na een lied of een vluchtig ‘trick or treat’; de uitdossingen, versieringen en heuse performances van onze creatieve straatbewoners bewonderend. Sorry mensen, we slaan een jaartje over met dat virus.

Maar Ole van nr. 110b laat het er niet bij zitten. Als er dit jaar geen afgehakte vingerkoekjes worden bakken in het Hoekpandje, als er geen pompoensoep wordt gebrouwen met het kookteam, als er niet wordt geschminkt, een optocht door de straat in verkleedkleren niet kan, en als met honderden vingertjes graaien in de snoeppot niet corona-proof wordt geacht … wat doe je dan? Dan pak je de pen en nodig je samen met je jongere zusje Doris wat vrienden en vriendinnen uit de straat uit bij jou thuis.

Je sommeert je ouders om als goede gastheer en -vrouw hun beste heksen outfit en spooktenue uit de kast te halen.

Versiert het huis. Hakt een pompoen uit.

Je laat je vrienden allemaal wat lekkers maken. Gelukkig dat een van de vriendjes alsnog die griezelige afgehakte-vinger-koekjes heeft gebakken…

Zoekt een griezelige film uit ‘Coco’, over Dia de los muertos waar ik al eerder over schreef en gaat die kijken met je vrienden in vol verkleed-ornaat.

En hup! Het feest kan alsnog beginnen.

Was het al met al toch nog een hele heuse echte geslaagde Halloween!

In de volgende editie van de krant meer over Ole, in de rubriek Kids in de straat. Weten we nu alvast dat die Ole wel een feestje weet te bouwen.

Nina Huygen

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.