Het huis met de drie B’s

door • 20 december 2019 • Bewoners

“Kom binnen, kom binnen!”

Ik ben vanmiddag op bezoek bij Marjolein en Aldrik, onze nieuwe buren sinds de zomer. Lange tijd hebben we op ze moeten wachten, want er heeft een heftige verbouwing in het huis plaatsgevonden. In tijd van een jaar is er van een huis met veel gepasseerde bestemmingen, weer een heerlijk woonhuis gemaakt. Wat een ruimte! Al wanneer je binnenkomt valt de hand van een architect te bespeuren, de blik van een fijnproever, aangejaagd door het enthousiasme en de smaak van Marjolein en Aldrik, ongetwijfeld.


Wereldburgers

Hoewel Rotterdammers van oorsprong, hebben ze lange tijd op andere plekken vertoefd in de wereld, zowel in binnenland als buitenland. Toen ze in de GF kwamen wonen, kwamen ze zelfs rechtstreeks uit New York! Opgegroeid in Kralingen en Hillegersberg, in grote gezinnen met beide 4 kinderen, studeerde Aldrik aan de Erasmus Universiteit en Marjolein aan de Hotelschool in Den Haag. Ze leerden elkaar kennen via hockeyclub Vittoria, waar hij als trainer actief was in het 1e team en zij in het A4 speelde.

Na hun studie hebben beiden enige tijd in het buitenland gestudeerd en gewerkt. Aldrik een half jaar in Los Angeles, Marjolein een jaar in Australië, een half jaar in Rome in het Hilton Hotel stage gelopen en anderhalf jaar in New York gewerkt. Ook heeft Marjolein nog een tijd bij haar oma in Zuid-Frankrijk gewoond.

Vlam in de pan

De ‘roze’ vlam sloeg pas later in de pan, in 1999, op een feestje, toen Marjolein voor het eerst ontdekte dat Aldrik toch wel een erg leuke kerel bleek! Dat liet hij zich geen 2 keer zeggen, natuurlijk, en zoals de Fransen zeggen: the rest is history. Met gevolg dat ze dit jaar hun 20-jarige relatie hebben kunnen vieren.

In 2006 zijn ze naar Amsterdam verhuisd, waar Aldrik bij een grote bank ging werken en Marjolein voor een groot warenhuis. In 2012 werd er getrouwd en, omdat wonen en werken hen toch altijd is blijven trekken, verhuisden ze in 2013, ondertussen met kleine Boris (Ha! de eerste B), naar New York, hongerig naar avontuur en nieuwe kansen. Aldrik kon er voor zijn eigen bank doorgaan en Marjolein koos voor inkoop, logistiek en strategie bij onder andere Pret- a- manger en Pain Cotidien. Babette (tellen jullie nog even mee?) werd daar in 2017 geboren.

Back to the roots

Reislustig als ze zijn, nieuwsgierig als ze bleven, begon de behoefte te groeien misschien toch maar eens weer in ons kikkerlandje te gaan kijken voor een fijn plekkie. Maar waar…? Ze hebben veel steden besproken, maar uiteindelijk bleef er echter natuurlijk maar 1 stad over: je raadt het al. Vanwege de afstand was het praktisch om bij Funda een zoekopdracht te plaatsen en al snel kwam het huidige pand naar boven, waar ze op goed geluk een bod op deden, maar er eigenlijk niet veel van verwachtten. Vreemd genoeg kwam er al een maand later een OK op en toen ging het ineens snel. Gelukkig konden ze met vrienden goede afspraken maken voor de opvang van de kindjes, want er moest natuurlijk een hoop geregeld worden hier. Niet in de eerste plaats moest het huis eens grondig bekeken worden, live, in het echt!

V.l.n.r. Babette, Aldrik, Marjolein, Bodine en Boris op GFS34

Een nieuw begin in oude stenen

Al gauw was duidelijk, dat van het plan om dit huis in een oorspronkelijke staat terug te brengen, niet veel terecht zou komen. Vorige verbouwingen, onder andere tot een meisjes-internaat met kleine kamertjes, had dusdanig veel schade toegebracht aan de structuur en bruikbaarheid van het pand, dat er andere plannen gemaakt moesten worden. Daar werd een architect voor aangetrokken en de aannemer kon beginnen. Ze hebben het dusdanig goed kunnen plannen dat het derde bee’tje (ja, daar is ze dan eindelijk), Bodine, hier kon geboren worden. Maar voor de verhuizing eerst nog een heerlijke vakantie gehouden, na het vertrek uit NY. Toch wel wennen als je van vlakbij het Central Park, de rivier de Hudson over de natuur in, ineens in onze platanenstraat komt te wonen, lijkt me…

Het bevalt Marjolein, Aldrik, Boris, Babette en Bodine heel erg goed in de straat. De kinderen kunnen supergoed aarden, zitten op een fijne school aan de Beukelsdijk, pikken de taal goed op. Ze vinden de buren en de algehele sfeer in de straat prettig. Prachtige statige bomen, brede stoepen, virtueel eenrichtingsverkeer.

Aldrik is sinds kort voor een nieuwe werkgever gaan werken, een echt groot Rotterdams familiebedrijf. Marjolein is weer aan het opstarten na de geboorte van Bodine en zoekt werk als bijvoorbeeld inkoper foodservices.

Hobbies

Ze hebben altijd veel aan sport gedaan, hockey, golf, fietsen en fitness, hardlopen. Marjolein heeft zelfs 2 keer de R’damse marathon gelopen en een keer de New Yorkse. Ze kan dan ook niet wachten om opnieuw te gaan trainen en weer meters, zeg maar kilometers, te gaan maken. Vroeger reisden ze ook beide nog graag veel, Aldrik genoot van verbouwingen in Amsterdam en ook van zijn werk, eerlijk is eerlijk. Momenteel stort Marjolein zich op stekken en oculeren van plantjes, iets wat ook tijdens de zwangerschap goed te doen was.

Zoek de verschillen

Omdat het me zelf interesseerde vroeg ik ze of ze opvallende verschillen konden noemen tussen New Yorkers en Rotterdammers/Nederlanders.

NY: heel ondernemend. NL: best behoudend en voorzichtig.
NY: heel extravert. NL: in de schulp kruipen, doe maar normaal.
NY: veel naar buiten en buiten eten. NL: met elkaar lekker binnen.

Lekker veel buiten zijn met de kids gaan ze hier trouwens wel meer doen, want ondanks dat ze een plaatje van een huis hebben weten te maken, waar het goed toeven is, vinden ze de natuur en buitenactiviteiten wel erg prettig. En zo is het.

Welkom, nieuwe buurtjes. Ik hoop dat jullie de rust en het genot vinden om nog lang van jullie mooie huis in de GF te gaan genieten. Of hebben jullie stiekem alweer plannen voor het buitenland…? 😉

Jeroen Beltman
Laatste berichten van Jeroen Beltman (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.