IJsvrij festival

Jeroen’s Kersttip: IJsvrij Festival

door • 21 december 2019 • Buurt en wijk, Festiviteiten, Horeca en Winkels, Nieuws, Opinie

Wat is er nou leuk aan de winter? Korte dagen, kou, nattigheid, kale bomen… Voor mij persoonlijk mag het snel weer voorjaar worden, maar dat is dus heel persoonlijk.

In de winter heb je natuurlijk wel allemaal leuke feestdagen, waarschijnlijk om dat nare winter-gevoel te verdoezelen.
Het kinderfeest van Sinterklaas met zijn kleurloze hulpjes is nog niet achter de rug of de kerstbomen worden weer massaal afgeslacht, voor het volgende feest: dat van die andere ‘klaas’ of ‘claus’ of kortweg ‘santa’. Opnieuw mag die in zijn buidel tasten om ons, gewone stervelingen, te laten zien dat ie zo dol op ons is. Want ze zijn uit dezelfde boom gezaagd, die twee klazen, natuurlijk. Winterklazen.

Wat ook erg leuk is aan de winter is het vooruitzicht van een witte Kerst, een dikke laag glashelder ijs op de sloten, de staalblauwe luchten of de dreigend-zwarte wolken, die hagel, sneeuw, of gewoon regen gaan brengen. De lange schaatstochten door de uitgestrekte velden, pijnlijk voelen dat je nog tenen aan je voeten hebt en tengels aan je handen.

Maar die idyllische sneeuw en dat stoere ijs worden toch een probleem met een ‘vermeende’ opwarming van de aarde. (Fake news, natuurlijk, maar dat is alleen nog Trump die dat denkt en helaas hardop zegt…) Maakt niet uit, energie genoeg om een overdekte kunstijsbaan koud genoeg te maken voor de pret. Laten we hopen dat ze op het dak van die ijsbaan zonnepanelen hebben weten te leggen, scheelt toch weer een beetje…

Aldus Rotterdam Festivals:
“De derde editie van het IJsvrij Festival ontpopt deze winter op een bijzondere Rotterdamse plek: langs het water bij Leuvehaven op Plein 1940!”

Wat?

Waar?

Wanneer dan?

IJSVRIJ FESTIVAL ( www.ijsvrij.nl )

OVERDEKTE IJSBAAN, PLEIN 1940

ZA 14 DECEMBER 2019 T/M ZO 12 JANUARI 2020

Jeroen Beltman
Laatste berichten van Jeroen Beltman (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.