3 september – informatieavond nieuwe Regentuinen

door • 28 augustus 2020 • Buurt en wijk, Groen, Nieuws

De eerste Regentuin ligt er nu een dik jaar en wordt steeds fraaier en voller, zoals iedereen die er wel eens langs loopt of fietst met eigen ogen kan zien. De gemeente heeft onlangs de plannen goedgekeurd voor een aantal nieuwe Regentuinen en daarbij financiering toegezegd. Download hier de flyer met de plattegrond voor de geplande locaties.

Volgende week donderdag 3 september organiseren we een informatieavond voor bewoners, vanaf 20:00 in het hoekpandje 88a. We nodigen bewoners van harte uit om de plannen te bespreken en met ons na te denken over de verdere invulling.

Coronamaatregelen

Let op: vanwege corona vragen we geïnteresseerden zich vooraf per email aan te melden via tuinvanfloris@gmail.com. De 1,5 meter afstand inachtnemend is er slechts plek voor maximaal 15 personen in het pandje. Op de avond zelf noteren van iedereen de naam en het telefoonnummer. Bij meer dan 15 aanmeldingen organiseren we op korte termijn een tweede avond voor de latere aanmelders.

Programma

Op de avond komen aan bod:

  • waarom willen we deze regentuinen?
  • waar en wanneer we de tuinen willen aanleggen?
  • worden er weer regenpijpen afgekoppeld?
  • wie er wil er meehelpen met het beheer ervan?
  • welke bezwaren en feedback is er?

Wat is het idee van een regentuin?

We willen de infiltratiecapaciteit van de straat vergroten – zorgen dat er meer hemelwater in de grond belandt, in plaats van in het riool – en de straat vergroenen. De regentuinen komen op koppen en kruisingen op locaties die momenteel betegeld zijn, naast de parkeerplaatsen, tussen het trottoir en de straat. De regentuinen worden omkaderd met banden en de groenspecialisten uit onze straat zorgen voor een goede beplanting, gebaseerd op jarenlange geveltuinervaring.

Waar mogelijk wordt één regenpijp afgekoppeld van het riool, het water wordt opgevangen in een slimme regenton en stroomt vandaar via een geultje in het trottoir richting de regentuin waar het wordt opgenomen.

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.