Drie lichtpuntjes in de Graaf Florisstraat 2020

door • 19 december 2020 • Bewoners

Gelukkig zijn er genoeg mensen in de Graaf Florisstraat die van de corona crisis het beste hebben gemaakt. Drie lichtpuntjes uit de straat.

Marjolein van nummer 34

‘Zinvol werk, dat wilde ik eigenlijk al eerder’

‘Eigenlijk zou ik na het verlof van onze derde als business developer van een snel groeiend bedrijf aan de slag gaan. Het contract was al getekend. Ik zou op 1 april beginnen. Maar 10 maart kreeg ik een telefoontje: ze durfden het niet aan om mensen aan te nemen door de corona. Ik hoefde toch niet te komen.

Al snel werd duidelijk dat in ‘mijn’ sector (horeca en hospitality) weinig nieuwe banen zouden komen. Gelukkig kwam bij mij al heel snel meer ruimte voor een gevoel dat ik al langer had. Ik was altijd best commercieel bezig in mijn loopbaan, terwijl er zoveel problemen spelen in de maatschappij: laaggeletterdheid, obesitas, ga maar door. Daar wilde ik iets mee. Omdat het onderwijs reeds bekend was voor me – in mijn familie zitten veel mensen in het onderwijs – was de keuze snel gemaakt.

Ik doe nu twee dagen per week pabo dat ik binnen 2 jaar afrond. Vooral de stage vind ik heerlijk. En het bijles geven ook. Ik ben namelijk vast een praktijk aan het opzetten voor bijlessen, zo kan ik me inzetten voor basisschoolleerlingen. Bijvoorbeeld bij de voorbereiding van hun cito, maar ook om een lees- of rekenachterstand bij te spijkeren. Ik heb nog ruimte, dus bel gerust even aan.’

Hennie van nummer 29A

‘Het kinderatelier naar 4 dagdelen per week’

‘Opeens zaten alle kinderen en hun ouders thuis op 16 maart. Ze hadden een stuk minder te doen, ze mochten ook weinig. Ik wilde de kinderen iets moois geven. Ik wilde ze laten zien dat ze niet alleen waren en met ze in contact blijven. Zo ben ik knutselpakketjes en video’s gaan aanbieden. Geweldig was dat, het liep storm. Mijn assistenten van het atelier hadden de handen vol aan het maken van de pakketjes en het rondbrengen ervan. Sommige kinderen zaten door de brievenbus te kijken om even hallo te zeggen. Dat was zo mooi, zo aandoenlijk. 

Nu nog steeds is de tijdsindeling bij veel mensen anders dan voor de corona-uitbraak. Er is minder activiteit. Daardoor merk ik dat het atelier veel drukker bezocht wordt. Het kinderatelier bestond al op zaterdagochtend en -middag. Sinds kort bied ik ook de woensdagmiddag aan en vanaf 2021 de donderdagmiddag. Als de lockdown voorbij is natuurlijk. Het staat allemaal op mijn gloednieuwe website: www.kinderatelierrotterdam.nl

Of ik deze lockdown weer knutselpakketjes ga rondbrengen? Nee dat niet, maar ik heb wel een heel nieuwe verrassing in petto. Maar dat vertel ik nog niet.’

Finn van nummer 43:

‘Nu weet ik eindelijk wat ik wil worden’

‘Tijdens de eerste lockdown zat ik in havo 4 en had opeens 24/7 de tijd. Als er al online lessen werden gegeven, waren die kort en niet vaker dan twee keer per week. Natuurlijk moest ik heel hard zelf studeren, maar alles was wel erg saai, ik mocht bijna niet de deur uit. Zeker niet om mensen te ontmoeten.

Voor de corona was ik in wat loze uurtjes al wel wat aan het experimenteren met het produceren van muziek, maar dat heeft in de eesrte lockdown een enorme vlucht genomen. Ik besteedde daar veel tijd aan en schafte in de loop van de tijd onder meer software, instrumenten, een mengpaneel, een microfoon, keyboard aan om nog beter te worden. 

Ik bedenk de tracks zelf, ik speel ook zelf wat instrumenten en ik zing. Maar ik werk ook veel samen met anderen. Online vooral natuurlijk. Soms heb ik een viool nodig of een saxofoon. Dan ga ik online op zoek naar iemand die dat in kan spelen, zodat ik dat kan verwerken in mijn nummer. 

Ik heb jarenlang niet geweten wat ik na mijn havo wilde doen, maar dat weet ik nu zeker. Ik ga dit voorjaar de selectie doen voor opleidingen tot muzikant/producer. Ik moet echt goed plannen om dit te combineren met mijn examens.’

Marjan Bleeker
Laatste berichten van Marjan Bleeker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.