Marjan’s Kersttip: Pandemic spelen

door • 19 december 2020 • Opinie

Het spel is helemaal niet nieuw, maar op een of andere manier kwam hij in februari in onze handen: Pandemic. Na een paar keer onbevangen spelen en lachen als we weer eens de pandemie niet de baas konden worden en de wereldbevolking volledig besmet was met het virus (dat toevallig genoeg ook veelal in Azië begon), begon het in maart toch wel erg ongepast te voelen om dit spel te spelen. Zoon Finn en ik hebben het opzij gelegd.

Ondertussen zijn we er wel aan gewend: in dit spel werk je samen en moet je strategisch de beurten van jezelf en je medespelers plannen om ervoor te zorgen dat het virus op talloze plekken op de wereldkaart wordt gedoofd en de wereld weer veilig is. Er gloort hoop: wij beginnen het virus onder controle te krijgen. Ook op het meest lastige niveau.

De verkoop van Pandemic is het afgelopen jaar reeds flink gestegen, maar voor liefhebbers van bordspellen die hem nog niet hebben: een echte aanrader als je samenwerken belangrijker vindt dan tegen elkaar strijden.

Marjan Bleeker
Laatste berichten van Marjan Bleeker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.