Soupefestijn

door • 15 juli 2021 • Festiviteiten, Vereniging

Het was nog even wennen om overal in de stad de terrassen weer vol te zien zitten met van de zon genietende mensen. Dat kon ineens weer eind mei! En zo ook in onze eigen straat waar sinds lange tijd weer een activiteit plaats vond: het SoupeFestijn! Het opzetten van het terras ging heel voorspoedig dankzij de fantastische hulp van de buurmeisjes.

Elke soep een eigen verhaal

De zon scheen zo intens dat de schaduwplekken het populairst waren. Het terras bewoog mee met de schaduw. De zon had ook invloed op de keuze van de soep: Carine stapte op het laatste moment over op een nieuw recept om de winterse soep te vervangen voor een super creatieve zomersoep. Zo vertelde elke kok een mooi verhaal bij de soep: Germine liet zich inspireren door haar reis naar Denemarken, Franz nodigde ons uit om ook eens boontjes te doppen want dat is heel gezellig en rustgevend, Harmanna vertrouwde ons toe met welke soep zij haar René weet te verleiden tot een vegetarische maaltijd, Ronja vertelde enthousiast over de Surinaams-Creoolse keuken en Nina zorgde voor angelsaksische humor via een servet.

Uitproberen, proeven en verfijnen

Allemaal mooie verhalen dus, maar welke soep kon de gasten het meest bekoren? Daar waren de meningen over verdeeld. Elke soep had zo zijn fans. Zoals dat gaat met wedstrijden was er toch één winnaar uit de bus gekomen: de Besara soep van Franz. Het geheim van deze soep? Uitproberen, proeven en verfijnen. De volgende keer dat Franz deze soep maakt zal hij dus weer anders en waarschijnlijk nog beter smaken!

Laatste berichten van Petra Holland (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.