Nieuwe Buren: Elke, Berend-Jan en Hugo

door • 24 december 2022 • Bewoners

Het is een terugkerend fenomeen bij de Nieuwe Buren die ik de laatste jaren op zoek: ze hebben het druk… zo druk dat zelfs een interview inplannen niet altijd een sinecure is. Zo ook bij de nieuwe bewoners van GFS 65a. Eerst probeer ik het via Berend-Jan. Dat gaat moeizaam. Sporadisch slechts beantwoordt hij mijn WhatsApp berichten. Hoe weinig tijd kunnen mensen hebben, vraag ik me radeloos af. Dan geeft hij het nummer van zijn vrouw Elke. Een goede zet, zo blijkt. Enkele momenten later heb ik een afspraak en een paar dagen later zit ik daadwerkelijk binnen bij GFS 65a met Elke en Berend Jan tegenover me.

Daar blijkt dat het gebrek aan tijd toch vooral een gebrek aan prioriteit was: hoe leuk ze het interview ook vinden, er is sinds kort iets belangrijkers in hun leven: baby Hugo van zes weken oud, die er al snel gezellig bij wordt gehaald. 

Hoe zijn jullie hier terecht gekomen?

Het stel komt niet van ver. Hiervoor woonden ze op het Proveniersplein aan de noordkant van het Centraal Station. Dat was een leuke buurt en een leuk huis, met een badkamer in de gangkast, alleen was het te klein voor drie personen en bleek verbouwen geen optie. Toen zijn ze rond gaan kijken en kwam de Graaf Floris in beeld, een straat die al langer op de radar stond bij Berend-Jan nadat hij in het verleden een keer iemand geholpen had hierheen te verhuizen.

Ze waren uiteraard niet de enige gegadigden voor dit huis maar – zo vermoeden ze sterk – de hoogzwangere buik van Elke in combinatie met een goed bod, deed de keuze van de verkoper bij hen uitkomen.

Nadat ze de sleutel ontvingen is het huis eerst betrokken door een stel Polen die de boel flink hebben opgelapt (en Poolse polka’s hebben gespeeld en bier hebben gedronken). Eind juli zijn ze ingehuisd en begin september is Elke bevallen van zoon Hugo. 

Stacaravan en huwelijk

Tussen de bedrijven door hebben Elke en Berend-Jan deze zomer ook nog een stacaravan gekocht, op de camping in Rockanje en zijn ze getrouwd (had ik al gezegd dat ze het druk hadden?). Dat met die stacaravan zit zo. Berend-Jan heeft iets met zandgrond en bomen, getuige ook de voorkant van Hugo’s geboortekaart. Hij houdt daar enorm van en het was zijn vurige wens om lekker landelijk op de Veluwe te gaan wonen of waar dan ook maar de gronden zanderig zijn. Elke echter wilde stads wonen, het liefst in Amsterdam. Zo werd Rotterdam (een stad) het compromis tussen de twee, en werd met de aanschaf van het krotje in de Oostvoornse duinen aan Berend-Jan’s zandvoorwaarde voldaan. Ik geloof dat ik het snap 🙂

De twee zijn behoorlijk enthousiast over hun vintage bejaarden caravan: het roestige aluminium uiterlijk, de roze inboedel, de bloemetjesgordijnen en de kristallen glazen. Daaruit wordt het mooi proosten volgend jaar, als ze op de camping hun huwelijk gaan vieren, op grootse wijze. Formeel is het dus al voltrokken, op het stadhuis, maar met alle drukte, huis en zwangerschap komt het echte feest een jaartje later. Alles is al gepland. 

Op vakantie in Zuid-Afrika

Berend-Jan

Berend-Jan is opgegroeid in Hoevelaken en komt uit een gezin met 6 broers en 7 zussen. Ik snap gelijk hoe hij zo’n makkelijke prater is geworden en overkomt als iemand die niet snel overprikkeld is. Studeren deed hij op diverse universiteiten. Ik noteer psychologie, filosofie, rechten, lucht & ruimtevaart en technische bestuurskunde, niet allemaal tot het einde volbracht, haast Berend Jan zich erbij te vertellen.
Momenteel werkt hij als business manager bij een recruitmentbureau voor hoogopgeleide mensen in de high-tech maakindustrie. Voor zijn klanten regelt hij de juiste werknemers, die gevonden worden in binnen- en buitenland. Hij werkt er al acht jaar en heeft als business manager voor het bedrijf het kantoor Eindhoven opgezet, een regio met veel high-tech.

Elke

Elke is opgegroeid in Oudewater en later in Houten. Na de middelbare school is ze European Studies gaan studeren in Maastricht, waarbij ze een deel van die studie in Mexico deed. Na haar studie maakte ze een wereldreis en daarna kon ze via Rocket Internet, het moederbedrijf van onder andere Zalando, aan de slag bij een startup in Kuala Lumpur, Maleisië. Terug in Nederland kwam ze evenees in de recruitmentbranche te werken alwaar ze manlief leerde kennen. Inmiddels is ze aan de slag als freelance innovatie consultant voor diverse klanten.

Huis, straat en buurt

Het stel is superblij met hun ruime woning. GFS65A is een drie laags benedenhuis met een volwaardig souterrain waar ze een fraaie zithoek met TV en geluidsinstallatie gerealiseerd hebben. Op de de begane grond bevindt zich de woonkamer en keuken en boven wordt er gewerkt en geslapen.
Berend-Jan is bepaald lyrisch over “de mooiste straat van Rotterdam” met die “eindeloze tunnel van scheefstaande Platanen” en al het groen dat vanuit de ramen zichtbaar is. Daar wordt de kleine lekker rustig van en hijzelf ook, zo beweert hij. Ze hebben kennis gemaakt met de buren en zijn vast van plan zich binnenkort te melden op een buurtborrel. Iets verderop hebben ze Arzu, Bar Simon en zowaar de Koperen Toog al bezocht. Ik tip ze alvast Koken a la Flo en wat speeltuinen, voor als Hugo straks wat ouder is.

Elke, Berend-Jan en Hugo, welkom in de straat! Nog vele jaren woonplezier gewenst!

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.