Fraai ontwerp Enecohuisje

door • 5 januari 2008 • Kunst, Nieuws

Fraai ontwerp voor elektriciteitshuisje
Bewoners van de Graaf Florisstraat en de Heemraadssingel kijken sinds december 2005 tegen een oerlelijk elektriciteitshuisje. Eneco heeft dit zonder overleg op het kruispunt neergezet. Na een jaar procederen blijkt dat Eneco hier ook geen toestemming voor nodig heeft. Maar… mooi is anders. De gemeente Delfshaven komt de bewoners die hun uitzicht kwijt zijn tegemoet met een alternatief. Het huisje blijft maar mag worden verfraaid. Zodat het beter past in het straatbeeld.

Ontwerpwedstrijd
Zo gezegd, zo gedaan. Gerard Peters nam het initiatief tot een ontwerpwedstrijd waar uiteindelijk vijf gerenommeerde ontwerpers en architecten aan hebben deelgenomen. “Deze straten barsten van het creatieve talent, met als gevolg vijf fantastische ontwerpen”, aldus Gerard. Maar er kan er maar eentje het beste zijn. Het ontwerp van Roeland Otten was het meest populair bij bewoners en bij de vakjury.

Nieuwe “look” van het elektriciteitshuisje
Het ontwerp van ontwerper en Graaf Florisstraat bewoner Roeland Otten gaat uit van: het bekleden van het huisje met foto’s die het verloren uitzicht weer teruggeven. Bewoners op de hoek van de Graaf Florisstraat krijgen over een tijdje dus weer het uitzicht terug wat ze zonder elektriciteitshuisje zouden hebben. Alleen dan via metershoge foto’s. Alsof je door het elektriciteitshuisje heen kunt kijken.

Wat mooi is, moet mooi blijven
Samen met de jury wordt er nu een plan gemaakt voor een vandalisme en graffitibestendige oplossing. Immers: wat mooi is, moet mooi blijven.

Hieronder een voorbeeld van hoe zo’n Enecohuisje er oorspronkelijk uitziet:

no-reply@graafflorisstraat.nl'
Laatste berichten van Blogger (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.